Nea Radio

Ellevilt Helland-innhopp ga CL-avansement

Pål Andre Helland ble den store helten mot BATE. Foto: Per-Erik Ofstad

Rosenborgs håp om gruppespill i Champions League lever etter avansement mot BATE.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 01.08.2019 kl 01:28

Rosenborg hadde et greit utgangspunkt foran returkampen mot BATE etter 2-1 tap i Hviterussland. Trønderne viste forrige uke at de tidsvis er i stand til å spille ball i hatt med hviterusserne. Ytterligere ball i hatt ble det i kveld.

Rosenborg - BATE

Resultat: 2-0 (3-2 sammenlagt)
Målscorere: Helland, Søderlund
Kveldens Variant: Publikum. Årsbeste hva angår stemning og engasjement.

Positiv start

De første 5-6 minuttene av kampen var uryddige. Begge lag tok og følte litt på hverandre, og BATE var ved et tilfelle svært nær nettkjenning. Deretter etablerte det seg et stadig tydeligere kampbilde hvor Rosenborg kontrollerte tempoet og kjørte kampen. BATE sank lavt, men et dynamisk RBK med større taktisk frihet klarte til stadighet å finne mellomrom og korridorer. Kombinasjonene satt godt for hjemmelaget som spilte seg til flere gode muligheter, dog uten at det ga avkastning. Bortelaget var også farlige frempå ved flere anledninger, og tok godt vare på sine kontringsmuligheter. Det kunne unektelig kommet scoringer i begge ender.

Megabom

Ti minutter ut i andreomgang brente Akintola alle sjansers mor. Fra to meter fikk lånespilleren muligheten til å sette ballen i tilnærmet åpent mål. Ballen hadde riktignok en ekkel sprett, men det finnes ingen unnskyldninger for å bomme på slike muligheter. Lengre bak på banen ble Lundemo savnet som en stabilisator på midten. Trondsen slet med å dekke rommet foran forsvarsfireren, og var ikke uventet noe rusten i flere av spillets faser.

Sirkus Adegbenro

Høyreback Rios ble underholdt av Sirkus Adegbenro som også i dag hadde pasnings-, innlegg- og skuddfinte som hovedattraksjon. Etter timen passert fikk godeste Rios nok av sirkuset, og overlot det resterende showet til en av sine kolleger. Nigerianeren skapte med et strålende innlegg en gigantisk sjanse for Søderlund 20 minutter før slutt. Kraftspissens heading var derimot for dårlig. Et par minutter senere var det glemt da spissen ble revet ned i feltet og fikk straffe.

Øyeblikket

To minutter før straffesituasjonen ble jokeren Pål Andre Helland byttet inn for en sliten Akintola. Vingen som har slitt denne sesongen fikk en varm mottakelse, og en enorm entusiasme bygde seg opp på stadion da alle forsto hvem som skulle ta det avgjørende sparket på ballen. Årets høyeste jubelbrøl brøt ut på Lerkendal da ballen suste i nota. Fem minutter før slutt fyrte trønderen fra 25 meter. Ballen gikk via Søderlund og bak Chickan i buret. Nydelig hockeyassist. Rosenborgs nummer 10 avgjorde kampen i løpet av et kvarter. For et innhopp.

Rosenborg møter Maribor i 3. kvalifiseringsrunde.

Horneland om avansement, Helland og gameplan

Søderlund om tilnærmingen, målet og neste motstander

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...