Nea Radio

Ellefseter & Siraas

SUPERGUTTA: Per Magne Siraas og Ole Ellefseter Foto: Andreas Reitan

Ole Ellefseter og Per Magne Siraas: To veteraner i skisporet og på scenen møttes på Gofotfestivalen 2020.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 15.02.2020 kl 19:15

Ole Ellefsæter (81 år i dag) og Per Magne Siraas (71) møttes på Gofotfestivalen på Scandic Hell lørdag.

Begge to har en imponerende skiløperkarriere. Ellefseter blant annet med to gull under OL 1968 i Grenoble. Siraas som fortsatt aktiv og med imponerende langvarig innsats og i de seinere år VM-medaljer i veteranklassen, både i langrenn og i løping.

Og - begge har i tillegg til skikarrieren - også en artistkarriere:

Ole Ellefseter startet med innspilling av «Huldreslåtten», som nådde 5.-plass på VG-lista og lå inne i 19 uker på 60-tallet. Den solgte rundt 25 000 eksemplarer. Singelen «Alle kluter til» (I Grenoble ska ve slå dekk...)nådde en 4.-plass og lå 9 uker på lista. Forøvrig finnes lOle Ellefsæters innspillinger på albumene «Viser og gamle takter».

Per Magne Siraas var en av de første "popmusikerne" i Selbu og spilte i flere grupper. Han er fortsatt med i Tømmerdalens, der han trakterer gitaren og synger.

Lørdag møttes de to. Ikke i samspill, men i særdeles hyggelig samsnakk.

Vi starter med Vasaloppet i 1971, der Ole som første utlending vant , og der Per Magne samme år debuterte:

Hør intervju med Per Magne Siraas og Ole Ellefseter.

Stappfullt og stormende jubel:
Ole Ellefseter sang med P.A. Røstad Orkester forsterket med Aage Sogn.
Per Magne Siraas spilte sammen med Tømmerdalens.

GOFOTFESTIVALENS KAMMERORKESTER: Tømmerdalens. Per Magne Siraas med gitar til venstre. Foto: Andreas Reitan

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...