Nea Radio

Elite-basket i Stjørdalshallen

Nidaros Jets (i hvitt) og Bærums Basket (i blått) under årets første eliteseriekamp Foto: Idunn Thorsø

I helga sto Stjørdalshallen skrevet i Basketballens tegn, med både Gjensidige Cup og Eliteseriekamp hvor Nidaros Jets møtte Bærum Basket. Trønderne måtte omsider dessverre se seg slått da fløyta gikk og tavla viste 76-56 til Bærum.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 30.09.2018 kl 22:07

Marco San Martin fra Trondheim har spilt basketball hele livet og har i flere år vært en av trenerne for Nidaros Jets. Han tok seg tid til en prat med NEA Radio da kampen var over og spillerne var på vei tilbake til garderoben.

- Jeg synes det var veldig fint å se at de yngste spillerne våre som nettopp har blitt juniorspillere, klarte å ta nivået i dag, og at de kommer inn og setter preg på hele kampen.

- Men dessverre sløser vi litt med ballen og får for mange feil mot oss, så på slutten ble Bærum rett og slett for sterke for oss, forklarer San Martin.

- Vi har en jobb å gjøre og nå skal gutta få lov til å tenke litt mer offensivt i angrep og være kreativ, noe de er høyst kapabel til, legger han til.

Midt-norsk eliteserielag

Nidaros Jets representerer 16 midt-norske basketballklubber og denne kampen var årets første seriekamp av totalt 13 kamper. Mange både store og små basketballentusiaster hadde møtt opp for å se på kampen, og San Martin synes det er flott å se gleden denne sporten gir både publikum, spillere og andre involverte.

- Spillerne våre trener mye og er kommet langt i basketballkarrieren sin, men de jobber også med svakhetene sine hver eneste dag, forteller San Martin.

- For unge og ambisiøse spillere er det viktig å vite at det er lov til å gjøre feil i basket så klart, men om du vil nå langt er det bare å dra til hallen og skyt så mange skudd du kan, legger han til og presiserer at basketball er en lagidrett som gjerne er en arena for de som ikke finner seg selv i de mere vanlige, norske idrettsformene som for eksempel fotball, håndball eller langrenn.


Hjemmebane i nabokommunen

Til vanlig trener Nidaros Jets i Husebyhallen, men i helga var det altså Stjørdalshallen som huset deres første kamp for sesongen. San Martin påpeker at de er godt fornøyd med hallen og at det har vært artig å få komme hit å spille hjemmekamp.

- Det har vært en fornøyelse å spille her i den flotte hallen i dag, det er tydelig at Stjørdal har et fantastisk ”basketliv” med mange ildsjeler som står på og driver klubben kjempebra, sier San Martin.

- Om ei uke spiller vi kamp nummer to i vår egen storstue, Husebyhallen, og da møter vi Tromsø Storm. Det gleder vi oss til og håper det møter opp like mye folk der også, påpeker San Martin.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...