Nea Radio

Eli Wintervold er tirsdagens sommergjest

Eli Wintervold mottok nylig Bergstadstipendet for kunstprosjektet «Backstage Røros», som ble inspirert av silhuetten av slegghaugan og en ladestasjon på Rema 1000. Foto: Marit Langseth

For snart ett år siden sa røroskunstner Eli Wintervold opp den faste jobben sin for å satse på livet som kunstner. Det har hun ikke angret på.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 25.07.2018 kl 15:56

– Jeg angrer fortsatt ikke. Det er bare fantastisk. Det er ikke sånn at man lever så fett, det er ikke kjempemye penger, men det er ikke det som betyr noe heller, har jeg hørt, sier Eli Wintervold.

For snart ett år siden sa hun opp den faste jobben sin for å leve kunstnerlivet. Om hun kommer til å fortsette med det er derimot usikkert.

– Hvis sommeren ikke går bra økonomisk, så må jeg finne på noe annet. Vi nærmer oss jo september, så det kan jo hende jeg må begynne å se meg om etter noe annet. Jeg tar det som kommer, men jeg håper jeg får muligheten til å fortsette. I alle fall et lite halvår til.

Ville vise frem både det gamle og moderne på Røros

Nylig mottok hun Bergstadstipendet for kunstprosjektet «Backstage Røros», som nå henger i galleriet til Kunst og Kaos i Trevarefabrikken på Røros.

– Prosjektet startet med at jeg så silhuetten av slegghaugan og kirka fra oppe ved Rema. Det er et veldig fint motiv, men plutselig så står det jo en ladestasjon der, som bryter med det idylliske bildet. Det synes jeg var veldig interessant, og det er på en måte et symbol på gammelt og nytt i skjønn forening, sier hun og fortsetter:

– Pluss at jeg har kritisert meg selv litt for at jeg har gjenskapt Røros så mange ganger som gammeldags. Skal det ikke finnes noen bilder av hvordan Røros er nå? Det er jo mye gammelt og fint, men det finnes elementer av det moderne også, sier Wintervold.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Eli Wintervolds malerier fra prosjektet «Backstage Røros» henger nå i galleriet til Kunst og Kaos i Trevarefabrikken på Røros.

Kampsport gjorde at hun turte å satse på kunst

I tillegg til å male, skriver Wintervold en fast spalte for Arbeidets Rett og hun driver med kampsport. At hun begynte med kampsport er også noe av grunnen til at hun turte å satse på kunsten.

– Det høres sikkert merkelig ut, men jeg har begynt i Røros Grappling club, som er en slags bryteklubb som driver med brasiliansk jiu jitsu, og det er en øvelse utenfor komfortsonen. En helt fantastisk treningsform og en fantastisk trener. Og jeg tror at hvis jeg ikke hadde begynt med det, så hadde jeg ikke turt å satse, sier hun og fortsetter:

– For det opplevdes bra å være utenfor komfortsonen, og det forplantet seg litt ellers i livet og.

Hør Eli Wintervold fortelle mer om blant annet kunstnerlivet, kampsport, Elden og hør hvilke podcaster hun anbefaler her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...