Nea Radio

Nea Radio

Får smake på det søte liv:

Det er faguke for matelevene ved Ole Vig

Søtt og godt: Tirsdag fikk elever ved restaurant- og matfag ved Ole Vig smake på de finere ting i livet. På bildet: lærer Einar Kålen (t.v), konditorsjef ved Britannia Hotel, Cathrine Nilsen og matfagelev Vetle Vikan. Foto: Anne Gundersen

Denne uka besøker mateksperter av alle slag restaurant- og matfagelever ved Ole Vig videregående skole for å inspirere videre fagvalg.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Denne uka får førsteårselevene ved restaurant- og matfag ved Ole Vig videregående skole i Stjørdal muligheten til fordype seg i de forskjellige retningene de kan velge. Tirsdag hadde de besøk av konditorsjef ved Britannia Hotel, Cathrine Nilsen, for å få bedre innsikt i de søtere sidene ved restaurantbransjen.

– Mange tror at det å være konditor består i å legge gele-topper på marsipankaker men det er mye mer enn det, forklarer Cathrine, som til daglig tilfredstiller de kresneste av de kresne når de besøker Trondheims hvite svane.

– Det er både kreativt og utfordrende å sette sammen lekre kaker, desserter og søte godsaker og det er det jeg er her for å vise elevene.

Lærer Einar Kålen setter pris på å få besøk av en ekspert.

– Vi er opptatt av rekrtuttering til matfaget her på skolen og da er det viktig å få besøk av noen som virkelig vet hva de gjør. Selv er han utdannet baker og kokk, men er ikke spesialist på konditorvarer.

– Dessuten er faget stadig i utvikling og det er viktig for oss å vise elevene hvordan det jobbes med faget ute i restaurantene i dag. Vi er opptatt av å ha nær kontakt med arbeidslivet.

En av de unge lovende er Vetle Vikan og han syntes tanken på det søte liv er spennende.

– Jeg får utfordret meg selv siden jeg ikke er særlig god på baking og pynting, så det er gøy å lære litt om hvordan man gjør det fra bunnen.

– Vi er opptatt av å rekruttere søkere til de fantastiske matfagene vi har her på Ole Vig, så denne uka har vi en rikholdig meny for å friste elevene til å velge mat i framtiden, sier Einar.

– I dag er det konditorfaget med Cathrine og i morgen kommer det folk blant annet fra Nortura for å ta for seg kjøtt. Vi har fire svin og syv lam liggende på kjøla, så det gleder vi oss til.

– Da blir det nok litt mer harhendt, antar Vetle.

– Det blir bra, det også.

Hør intervjuet fra Ole Vig i avspilleren under

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...