Nea Radio

Elden med ny publikumsrekord

REKORD: Elden med ny publikumsrekord også i 2019. Foto: Hilde M Bollandsås

12 339 mennesker så Elden på Røros i 2019. Det betyr at Elden for andre år på rad er Norges nest største og Trøndelags største utendørsteater.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 05.08.2019 kl 12:01

På de to siste forestillingen måtte en selge trappebilletter for å etterkomme den store etterspørselen. Bare Peer Gynt på Gålå er større en Elden på Røros i Norge.

Elden er meget fornøyd med årets oppsetning og er glad for at publikum også deler denne oppfatningen. Tilbakemeldingene fra publikum har vært overveldende.

- Nå er i vi gang med å evaluere årets produksjon, og målet er selvsagt å bli bedre. Vi skal hele tiden strekke oss slik at publikum skal få en spektakulær teateropplevelse av høy kvalitet. Vi er helt avhengig av billettinntektene, sier daglig leder Siri Gellein.

Musikkteatret settes opp på slegghaugen, og i år hadde forestillingen 25-årsjubileum. Stykket er skrevet av Arnfinn Strømmevold og Bertil Reithaug og handler om svenske styrker som forsøker å ta Trøndelag i 1718/1719. Noen av styrkene kommer til Røros.

Telle fortsetter

Regissør i 2018-2020 er Catrine Telle, scenograf Bård Lie Thorbjørnsen, koreograf Arne Fagerholt, musikalsk leder Skjalg M Raaen og lysdesigner Eivind Myren.
5 profesjonelle skuespillere og 6 musikere står på scenen sammen over 100 aktører. Dette kunstneriske teamet har forsterket det musikalske uttrykket og det er tydelig at publikum også har likt dette.

Norges største barne- og ungdomsteater

326 mennesker var med i oppsetningen Elden i 2019.
116 mennesker var aktører på scenen, 82 av disse var under 25 år. Det betyr også at Elden er Norges største barne- og ungdomsteater.

Elden er folkefinansiert gjennom billettinntekter, dugnadsarbeid og gode lokale og regionale samarbeidspartnere som Sør-Trøndelag Fylkeskommune, Røros kommune, RørosBanken, SpareBank 1 SMN avd Røros, Røros Hotell og Ren Røros i tillegg en rekke andre gode lokale samarbeidspartnere.

Billettsalget for 2020 starter 15. august, og rollelista for 2020 offentliggjøres medio oktober.

Siri B. Gellein er daglig leder i Elden. Foto: Privat

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...