Nea Radio

Nea Radio

Elbil-fordeler godkjent

EL-BIL: Ladestasjon Selbu kommune Foto: Andreas Reitan

Skatte- og avgiftsfritak for el-biler er nå godkjent av EFTAs overvåkingsorgan (ESA).

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Fritak for el-biler for merverdiavgift, omregistreringsavgift, trafikkforsikringsavgift og gunstige avskrivningssatser innebærer statsstøtte. ESA er ansvarlig for å overvåke at norske myndigheter overholder EØS-avtalens regler om støtte. Alle planlagte støttetiltak skal derfor i utgangspunktet notifiseres til ESA og godkjennes.

I prosessen med ESA har Finansdepartementet, Nærings- og fiskeridepartementet og Klima- og miljødepartementet lagt vekt på regjeringens ambisiøse klimapolitikk, og at økende salg av nullutslippskjøretøy er en forutsetning for regjeringens strategi for utslippskutt fra transportsektoren. Elbiler er enda ikke konkurransedyktige med fossile biler. På denne bakgrunn er det fortsatt behov for støtte til elbilmarkedet. Regjeringen viderefører og styrker derfor elbilfordelene, skriver Finansdepartementet i ei pressemelding.

Godkjenningen innebærer en videreføring av eksisterende fritak for merverdiavgift. Videre innebærer godkjenningen at nye fritak for omregistreringsavgift og trafikkforsikringsavgift trer i kraft fra 1. januar 2018. ESA har også godkjent gunstige avskrivningsregler med virkning fra og med inntektsåret 2017 for elektriske varebiler ervervet etter 20. desember 2016. ESAs godkjenning av fritaket for merverdiavgift gjelder ut 2020, mens godkjenningen av fritak for omregistreringsavgift, trafikkforsikringsavgift og gunstige avskrivningsregler gjelder ut 2023. ESA har samtidig anmodet Norge om en evaluering av fritaket for merverdiavgift etter to år.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...