Nea Radio

Ekstraordinært krisetilskudd til siidaandeler og tamreinlag

Foto: Mika Josefine B. Hætta

Det har kommet ekstraordinære tilskuddsordninger for reindriftsnæringen etter en alvorlig beitekrise i 2020.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Landbruksdirektoratet viser til at avtalepartene for Reindriftsavtalen 22. januar 2021 ble enige om ekstraordinære tilskuddsordninger til siidaandeler og tamreinlag som skal bidra til å redusere de økonomiske konsekvensene av den alvorlige beitekrisen i reindriften i 2020.

Satsen er 30 000 kroner per siidaandel og per tamreinlag.

- Tilskuddet kan ytes til siidaandeler og tamreinlag som avtaleåret 2019/2020 fikk innvilget eller delvis innvilget tilskudd etter forskrift 20. juni 2019 nr. 865 om siidaandeler og tamreinlag, sier Statsforvalteren i Trøndelag.

Dersom man søker uten å ha krav på det, vil det kunne føre til avkorting i senere tilskudd.

Store deler av reindriften – 75 prosent av alle rein i Norge – ble rammet av beitekrise i 2020. Regjeringen bevilget 40 millioner kroner over reindriftsavtalen for å håndtere beitekrisen vinteren og våren 2020, men nå kommer det altså en ekstrabevilgning også.

Årsaken til beitekrisen var mye snø og islagte beiter som gjorde at reinen ikke fikk tilgang på tilstrekkelig mat gjennom naturlig beite.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...