Nea Radio

Grunneiere i Malvik ønsker utsettelse av E6-start:

Ekstraordinært kommunestyre mandag

E6: Grunneiere ønsker utsettelse av oppstart. Mandag behandles ønsket i et ekstraordinært kommunestyremøte i Malvik. På bildet: ordfører Trond Hoseth. Foto: Anne Gundersen

Grunneierne har varslet at de vil klage innen fristen går ut, men rådmannens innstilling er nei til forslaget om utsettelse av oppstart.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I Malvik har partene vært steile når det gjelder reguleringsplanen, men den 29. juni ble endelig vedtaket fattet i kommunestyret; man støtter at det skal bygges motorvei gjennom kommunen og at den skal ha fartsgrense 110 kilometer i timen. Det første spadetaket for nye E6 mellom Ranheim og Åsen settes i jorda 17. august. Likefullt blir det et ekstraordinært kommunestyremøte som skal behandle et ønsker noen grunneiere har om å utsette oppstarten.

Ordfører i Malvik, Trond Hoseth, vedgår at det som nå skal behandles er komplisert.

– Men i korte trekk handler det om at noen grunneiere har gått sammen og varslet at de vil komme med en klage som går på forskjellige ekstrapunkter i reguleringsplanen som ble vedtatt i juni. Det handler også om måten dette vedtaket ble fattet på.

Arbeiderpartiets gruppeleder har tidligere uttalt at dersom kommunestyret ikke har fulgt protokoll, så skal dette naturligvis rettes på.

– Samtidig ser vi at punktene det her klages på er positive for påvirkningen av E6 i Malvik.

Utbyggers risiko

I og med at vedtaket som ble fattet i kommunestyret i juni har en del endringer, er det nå utbygger sitt ansvaret å innarbeide disse endringene før planen offentliggjøres som vedtatt.

– Etter denne kunngjøringen har man tre ukers klagefrist. Derfor er det nå entreprenørs økonomiske risiko å starte arbeidet med utbyggingen før alt er formelt på plass, forklarer Hoseth.

– Nye Veier vet hvilke klager som kommer fra grunneierne og må ta sjansen på at disse ikke tas til følge.

Entreprenøren har sagt at de ikke skal gjøre irreversible inngrep før planen er ferdig behandlet.

– Men på mandag skal vi ikke ha klagebehandling, vi skal ta stilling til om utbygger må utsette oppstart. Til dette sier rådmannens innstilling nei.

Hør intervjuet med ordfører i Malvik, Trond Hoseth, i avspilleren under:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...