Nea Radio

Ekstraordinær båndtvang i Nord-Trøndelag reinbeiteområde

BÅNDTVANG: Det er innført ekstraordinær båndtvang i Nord-Trøndelag reinbeiteområde. Foto: Ingo Danielsen / Fylkesmannen i Trøndelag

Fylkesmannen innfører ekstraordinær båndtvang for hunder i deler av Nord-Trøndelag reinbeiteområde i perioden 12.-31. mars på grunn av dårlige beiteforhold.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Formålet med påbudet er dyrevelferd. Hensikten er å beskytte drektige simler, kalver og rein generelt mot forstyrrelser i en kritisk periode som følge av vanskelig beiteforhold og store snømengder. Beiteforholdene har medført at reinen trekker ned mot bebyggelse og utfartsområder, skriver Fylkesmannen i Trøndelag i ei pressemelding.

Båndtvangen gjelder i kommunene Snåsa, Grong, Overhalla, Høylandet, Nærøysund, Lierne, Steinkjer, Verdal, Levanger, Meråker og Indre Fosen.

Mer spesifikt gjelder båndtvangen for følgende områder:

Låarten sijte: Snåsa, Grong kommune sør for Sanddøla og øst for jernbanen fra Formofoss og Lierne kommune sør for fv. 74 og sør og vest for fv. 765.

Skæhkere sijte: Verdal kommune øst for E6, Steinkjer kommune øst for jernbanen, Snåsa kommune.

Gaske Laanten sijte: Meråker kommune nord for Stjørdalselva/E14, Stjørdal kommune nord for Stjørdalselva/E14 og øst for E6, Levanger kommune øst for E6, Verdal kommune øst for E6.

Fovsen Njaarke sijte: Indre Fosen kommune.

Åarjel Njaarke sijte: Namsos kommune fastlandet nord for Namsen, Overhalla kommune nord for Namsen, Høylandet kommune vest for fylkesvei 17, Nærøysund kommune i gamle Vikna kommune og områdene sør for Innerfolda/Foldafjorden.

Gjelder alle unntatt

Båndtvangen gjelder for alle hunder med følgende unntak:

Kvotejakt på gaupe med hund.
Hund når den benyttes i reindrift.
Hund som benyttes i tjeneste for politi, militæret, tollvesenet eller redningstjenesten.
Ettersøkshund på søk etter skadet eller sykt vilt.
Jakthundprøver som gjennomføres i samråd med reindriften i det aktuelle området.

Følgende jakthundprøver for perioden er kjent:

Verdal 14. og 15. mars
Grong og Lierne 20. – 22. mars
Meråker 27. – 29. mars
Andre prøver må rådføre seg med reindriften i området.

Ordinær båndtvangsperiode er fra 1. april til 20. august.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...