Nea Radio

Røros, Os og Holtålen

Ekstraordinær båndtvang fra lørdag

Hund

Nå må hunder holdes i bånd eller forsvarlig inngjerdet slik at de ikke kan jage eller skade hjortevilt.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Fra lørdag 15. februar innføres det ekstraordinær båndtvang i Røros, Os og Holtålen. Dette innebærer at hunder skal holdes i bånd eller forsvarlig inngjerdet slik at de ikke kan jage eller skade hjortevilt.

Båndtvangen avgrenses til å gjelde nedenfor tregrensa.

I et administrativt vedtak gjort i de tre kommunene så vurderes snøforholdene som svært utfordrende for hjorteviltet, spesielt rådyr. Dette både med bakgrunn i snømengde og snøens konsistens.

– Mye snø tidlig har ført til at vi allerede nå begynner å finne rådyr som har bukket under for snøforholdene. Dyra er da spesielt sårbare hvis de blir utsatt for unødige forstyrrelser, heter det i vedtaket som gjelder alle hunder med følgende unntak:

- hund når den brukes i reindrift
- hund i aktiv politi-, toll, militær- og redningstjeneste eller under trening eller prøving for slik tjeneste.
- hund i aktiv bruk som ettersøkshund etter skadet eller sykt vilt
- egnet jakthund som beyttes ved kvote- eller lisensjakt (ulv /jerv/gaupe).

Videre heter det at man nå har en relativt stor rådyrbestand i alle kommuner, og dette gjør sjansene store for at man vil få nærkontakt med rådyr i skogområdene.

Det er i noen områder åpnet for lisensjakt og/eller kvotejakt.

Bruk av hund til slik jakt vurderes å være av svært begrenset omfang. At det er gitt åpning for at denne jakten kan videreføres ved bruk av hund medfører ikke at hundefører da ikke har ansvar for at hjortevilt ikke blir unødig forstyrret.

Hundefører må heller være ekstra påpasselig ved bruk av hund under gjeldende forhold.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...