Nea Radio

Ekstra millioner til bredbånd

Satser: Trøndelag får 9,5 ekstra millioner til bredbåndsutbygging. Foto: Johan Wildhagen/Statnett

NKOM gir Trøndelag en tilleggsbevilgning på 9,5 millioner som skal gå til bedre bredbånd og mobildekning.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 29.06.2019 kl 16:33

Fylkestinget i Trøndelag bevilget også 6 millioner ekstra til utbygging av bedre bredbånd og mobildekning i Trøndelag i juni.

- Dette betyr at fylkeskommunen i 2019 totalt har 80,5 millioner til bredbånd- og mobilprosjekter. Legger vi sammen dette med midlene utbyggingsaktørene, kommunene og fylkesmannen bidrar med er satsingen på området ca. 300 mill. i Trøndelag i 2019, sier Hovedutvalgsleder for Transport i Trøndelag fylkeskommune, Per Olav Hopsø (Ap) i en pressemelding.

– For oss er dette et viktig satsingsområde. Tildelingen fra NKOM (nasjonal kommunikasjonsmyndighet) i dag vise at vår innsats blir lagt merke til.

– Tilgang til digital infrastruktur er i dag like viktig som strøm, vei, vann og kloakk. For oss enkeltpersoner, for landbruket og resten av næringslivet har god dekning faktisk blitt helt elementært. Uten nettilgang i dag blir man nesten frakoblet samfunnet. Det meste skjer på nett.

Han sier videre at Arbeiderpartiet er glad for tildelingen og sammen med fylkets egne midle vil det bidra til at flere bredbåndsprosjekter blir utbygd og sikre innbyggerne i Trøndelag bedre nettilgang.

- Et løft for bedre bedre bedbånd- og mobildekning dekning må gjøres av fellesskapet. Fellesskapet sørget for strøm til alle. Nå må fellesskapet sikre tilgang på høyhastighets nett til alle.

Saken fortsetter under bildet

Hovedutvalgsleder for Transport i Trøndelag fylkeskommune, Per Olav Hopsø (Ap) Foto: Trøndelag Fylkeskommune

50 millioner totalt

I revidert nasjonalbudsjett bevilget Stortinget totalt 50 millioner ekstra til utbygging av bredbånd. Midlene skal gå til å sikre enda flere husholdninger høykapasitets bredbånd, i en tid der det skjer store teknologiske endringer.

Samlet skal det betales ut nær 250 millioner statlige kroner til bredbånd i 2019.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...