Nea Radio

Grüne Woche:

Eggen Gardsysteri til Grüne Woche igjen

GRÜNE WOCHE: Eggen Gardsysteri er klar for ny Berlin-tur. Foto: Eggen Ost

I 2018 ble Eggen Gardsysteri valgt ut for å representere Fjell Norge og Norge på International Grüne Woche (IGW) i Berlin. Nå blir det Berlin-tur igjen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Eggen Gardsysteri ble etablert i 2001 av Liv Bjørnstad og Ola Eggen. Garden ligger ca 700 moh i den idylliske fjellbygda Vingelen i Tolga og har siden 1730 vært i familiens eie.

I 1995 la Liv og Ola om til økologisk drift. Bærekraft, lokal verdiskaping og samhandling på mange nivå har vært viktige drivkrefter for de to.
Dette gjelder blant annet aktiv bruk av setra, som ligger opp mot Forollhogna nasjonalpark, bruk av tilhørende utmark og bygdas ressurser forøvrig.

I 2012 flyttet sønnen Marius og samboeren Lotte hjem, og Marius overtok gardsdrifta fra 2013 og viderefører økologisk mjølkeproduksjon.

Et generasjonsskifte i ysteriet er også på trappene, og på IGW 2020 vil Marius og samboer Lotte bli å se på den norske standen.

- Vi er heldige som enda en gang er utvalgt for deltagelse IGW 2020. Det gleder oss veldig, sier Marius Eggen i Eggen Gardsysteri.

Verdensklasse

Ysteriet produserer ost i verdensklasse, blåmuggostene Fjellblå, Eggen Spesial og Rørosblå, hvitmuggosten Fjellost, salatost, samt fast-osten Fjellgo’ som kun ystes på setermelka i sommermånedene.
Rørosblå er en nyutvikling og er en fast, smaksrik blåmuggost. Alle ostene lages av pasteurisert melk fra egen gard.

Medaljer i NM i ost har ysteriet også fått, i flere omganger. Blant utmerkelser som henger høyt er gullmedalje i World Cheese Awards (WCA) 2017, for den myke, kremige blåmuggosten, Fjellblå.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...