ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Grüne Woche:

Eggen Gardsysteri til Grüne Woche igjen

GRÜNE WOCHE: Eggen Gardsysteri er klar for ny Berlin-tur. Foto: Eggen Ost

I 2018 ble Eggen Gardsysteri valgt ut for å representere Fjell Norge og Norge på International Grüne Woche (IGW) i Berlin. Nå blir det Berlin-tur igjen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Eggen Gardsysteri ble etablert i 2001 av Liv Bjørnstad og Ola Eggen. Garden ligger ca 700 moh i den idylliske fjellbygda Vingelen i Tolga og har siden 1730 vært i familiens eie.

I 1995 la Liv og Ola om til økologisk drift. Bærekraft, lokal verdiskaping og samhandling på mange nivå har vært viktige drivkrefter for de to.
Dette gjelder blant annet aktiv bruk av setra, som ligger opp mot Forollhogna nasjonalpark, bruk av tilhørende utmark og bygdas ressurser forøvrig.

I 2012 flyttet sønnen Marius og samboeren Lotte hjem, og Marius overtok gardsdrifta fra 2013 og viderefører økologisk mjølkeproduksjon.

Et generasjonsskifte i ysteriet er også på trappene, og på IGW 2020 vil Marius og samboer Lotte bli å se på den norske standen.

- Vi er heldige som enda en gang er utvalgt for deltagelse IGW 2020. Det gleder oss veldig, sier Marius Eggen i Eggen Gardsysteri.

Verdensklasse

Ysteriet produserer ost i verdensklasse, blåmuggostene Fjellblå, Eggen Spesial og Rørosblå, hvitmuggosten Fjellost, salatost, samt fast-osten Fjellgo’ som kun ystes på setermelka i sommermånedene.
Rørosblå er en nyutvikling og er en fast, smaksrik blåmuggost. Alle ostene lages av pasteurisert melk fra egen gard.

Medaljer i NM i ost har ysteriet også fått, i flere omganger. Blant utmerkelser som henger høyt er gullmedalje i World Cheese Awards (WCA) 2017, for den myke, kremige blåmuggosten, Fjellblå.

Nøkkelord

ANNONSE