Nea Radio

Egebergs Ærespris til Birgit Skarstein

ÆRESPRIS: Komitéleder Børre Rognlien overrakte Egebergs Ærespris til Birgit Skarstein. Foto: Geir Owe Fredheim

Birgit Lovise Røkkum Skarstein mottok Kammerherre Egebergs Ærespris under Idrettstinget 2019 på Lillehammer lørdag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Leder av komiteen for utdeling av Egebergs Ærespris, Børre Rognlien, kommenterer beslutning slik:

«Birgit Skarstein oppfyller alle krav som stilles for å bli tildelt Egebergs Ærespris, ikke bare etter de nye og tilpassede kravene, men faktisk også de opprinnelige. Hun er verdensmester i sin hoved-idrett, og på høyt internasjonalt nivå også i sin sidegren. Hun har ikke bare oppnådd sine resultater innen rimelig tid, men i samme år. Og prestasjonene er i både sommer- og vinteridrett. Også kravet om at vinneren skal være et forbilde, oppfyller Birgit på en prisverdig måte, både som idrettsutøver og medmenneske.»

Utøvere som har vist internasjonale topplasseringer i én idrett og samtidig viser høyt nasjonalt nivå i minst en annen idrett innenfor en rimelig tidsperiode, kan vurderes for Kammerherre Egebergs Ærespris. Det er komiteen for Egebergs Ærespris (nedsatt av Idrettsstyret) som vurderer innkomne nominasjoner fra idrettens egne organisasjonsledd. Komiteen består av Børre Rognlien (leder), Odd-Roar Thorsen og Brit Pettersen Tofte. Skarstein var nominert av Norges Roforbund og Norges Skiforbund for sine prestasjoner i roing og sittende langrenn de siste årene.

Roing og langrenn

Skarstein har siden 2013 konkurrert internasjonalt i både roing og sittende langrenn.

Siden 2014 har hun hatt internasjonale topplasseringer i roing, og vant sitt første VM i Arms Only Singelsculler/PR1 Singel sculler (1000 meter). Hun vant også VM i 2017 og 2018 da distansen var endret til 2000 meter. I 2017 ble Skarstein kåret til ‘Para Rower of the Year’ av det internasjonale Roforbundet (FISA). Skarstein har en fjerdeplass fra de Paralympiske leker i Rio 2016.

Skarstein har konkurrert i sittende langrenn siden sesongen 2013/2014. Hun deltok i paralympiske vinterleker både i Sotsji 2014 og Pyeong Chang 2018, med 7. plass som beste plassering. Sesongen 2017/2018 vant hun verdenscupen i sin klasse, samme sesong vant hun sølv og bronse under VM i Tyskland. Under VM i Canada 2019 tok hun to bronsemedaljer. Skarstein har med det fire individuelle medaljer i langrenn.

Skarstein har også vunnet prisen for årets kvinnelige funksjonshemmede utøver på Idrettsgallaen i 2018 og i 2019.

Rollemodell

Et av hovedkriteriene for å bli tildelt Kammerherre Egebergs Ærespris er at kandidaten også skal være en god rollemodell for idrettens verdier. Skarstein er en stor bidragsyter for norsk idrett med et imponerende engasjement både på og utenfor idrettsarenaen. Skarstein er aktivt engasjert i Stiftelsen VI, MOT, Right to Play og Global Dignity Day, samt innvalgt i Utøverkomiteen til Den internasjonale paralympiske komité (IPC), som representant for vinteridrett.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...