ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Bør Børson Jr

– For en gjeng!

Foto: Per Magne Moan

Noe av det aller beste teatergjengen med adresse Eidet i Ålen, har gjort!

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 28.10.2019 kl 01:16

ANNONSE
Annonse

Søndag kveld gikk den siste forestillingen av Ea-gjengens oppsetting av Bør Børson Jr av stabelen i Rallaren, og for en finale!

Sjelden har gjengen levert bedre enn oppsettingen av Falkbergets kramkar, Børson Jr.

Det er strenge føringer fra rettighetshaverne av musikalen, men likevel klarer regissør Ingunn Tronsmed og resten av gjengen å gjøre dette til sin egen forestilling. Og målet før premieren var jo å ta Bør "hemmat åt Ålen".

Begeistret publikum

Det er et stort ensemble i aksjon og stykket har både dansere, sangere korister og haugevis med statister, og på den siste forestillingen søndag kveld, satt absolutt alt som det skulle.

Nå vet ikke Nea Radios utsendte hvordan de andre forestillingene har gått, men ryktene sier begeistret publikum og trampeklapp hver kveld.

Stian Grønli

Det er ikke rettferdig å trekke fram enkeltpersoner i oppsettingen, men det er vanskelig å ikke nevne hovedkarakteren, som blir spilt av Stian Grønli. Han er helt fersk i Ea-gjeng sammenheng, men har tidligere vært med Bergstaden Teaterlag på oppsettinger.

Grønli er som skapt for rollen som Bør og kjemien mellom ham og Josefine Torsøien, spilt av Monica Leinsvang, er glimrende.

Selv sier han til Nea Radio etter forestillingen, at dette var skikkelig moro og at han nå nesten forventer å få være med Ea-gjengen også ved senere anledninger.

Alle go'låtene

Oppsettingen er som sagt basert på Egil Monn-Iversen og Harald Tusbergs musikal fra 1974, noe som betyr mye sang og musikk. Det betyr også at alle de kjente melodiene fra TV-serien på 70-tallet, er med.

Og muligens er det ennå noen, undertegnede inkludert, som går rundt å nynner på "Å æ elske han Bør" eller "Et nystekt wienerbrød".

Ekstraforestilling

Billettene ble revet bort og Ea-gjengen måtte i hui og hast sette opp en ekstraforestilling søndag. Og når hver forestilling varer godt over to timer, så var det en sliten gjeng som kunne innkassere hyllesten fra et begeistret publikum litt etter klokken 21.30 søndag kveld.

Vi fikk en prat med noen i gjengen etter forestillingen, blant annet hovedrolleinnehaveren:

Nøkkelord

ANNONSE