Nea Radio

Setter opp Bør Børson jr

Ea-gjengen klar for nye sprell

Har oversatt hele manus til ålbyggdialekt.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 08.10.2019 kl 13:24

Ea-gjengen er mest kjent for sine elleville revyer, men de har også satt opp mer seriøse ting opp gjennom årene.

Nå er øvingene til høstens forestilling godt i gang og da det i år feires at det er 140 år siden Johan Falkberget ble født, er Bør Børson jr som settes opp.

Artikkelen fortsetter under bildet

PÅ STAND I HOVET: Roger Hov (fra venstre), Siv Anita Kværnes, Anders Grøtådal og Stian Grønli - alle fra Ea-gjengen. Foto: Per Magne Moan

Mange vil påstå at Falkbergets Olderdalen er nettopp Ålen og at mange av karakterene i romanen om Bør Børson jr er inspirert av innbyggere i Ålen.

På den måten kan man vel si at stykket nå er kommet hjem.

Basert på musikalen

Det er mange teaterlag rundt om i hele landet som har satt opp stykket, som er basert på Egil Monn-Iversen og Harald Tusbergs musikal fra 1974.

For den som ikke kjenner historien så handler den om den litt stormannsgale og naive bondegutten Bør Børson, som søker både penger, ære og berømmelse. Alle i bygda møtes på landhandelen til Børson, som har vært i Trondheim, der har han lært å snakke som byfolket, og lagt til seg en rekke fakter og fraser som passer seg for storfolk.

Etter at han har blitt storkar i hjembygda, tar han turen til hovedstaden og begir seg inn på aktiviteter som aksjespekulasjon og flørting med påståtte baronesser.

Ny i Ea-gjengen

Det er Stian Grønli som denne gang skal ikle rollen som Bør. Han er helt ny i Ea-gjengen, men godt bevandret på de skrå bredder gjennom ymse opptredner i andre sammenhenger.

Siv Anita Kværnes har derimot lang erfaring med teatertruppen fra Ea og skal denne gangen spille butikkjomfru Laura Isaksen. Hun sier at de har oversatt stykket til ålbyggdialekt. Ellers så er det ikke så mye man kan gjøre med originalmaterialet.

Også ved tidligere oppsettinger, blant annet på Verdal, så har mye av dialogen foregått på dialekt. Den gangen hentet teaterlaget på Verdal dialektekspertise fra Ålen.

Artikkelen fortsetter under bildet

LITEN SMAKEBIT: Bør og Laura tok en liten svingom under Storhelg i Hovet.

Under Storhelg i Hovet var Ea-gjengen blant utstillerne, og publikum som overvar prisutdelingene i Rallaren søndag, fikk en liten smakebit på hva som er i vente.

Premieren er i Hovet 24. oktober og stykket går hver dag fram til 28. oktober.

Intervju med Stian Grønli og Siv Anitas Kværnes her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...