ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Setter opp Bør Børson jr

Ea-gjengen klar for nye sprell

Har oversatt hele manus til ålbyggdialekt.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 08.10.2019 kl 13:24

ANNONSE
Annonse

Ea-gjengen er mest kjent for sine elleville revyer, men de har også satt opp mer seriøse ting opp gjennom årene.

Nå er øvingene til høstens forestilling godt i gang og da det i år feires at det er 140 år siden Johan Falkberget ble født, er Bør Børson jr som settes opp.

Artikkelen fortsetter under bildet

PÅ STAND I HOVET: Roger Hov (fra venstre), Siv Anita Kværnes, Anders Grøtådal og Stian Grønli - alle fra Ea-gjengen. Foto: Per Magne Moan

Mange vil påstå at Falkbergets Olderdalen er nettopp Ålen og at mange av karakterene i romanen om Bør Børson jr er inspirert av innbyggere i Ålen.

På den måten kan man vel si at stykket nå er kommet hjem.

Basert på musikalen

Det er mange teaterlag rundt om i hele landet som har satt opp stykket, som er basert på Egil Monn-Iversen og Harald Tusbergs musikal fra 1974.

For den som ikke kjenner historien så handler den om den litt stormannsgale og naive bondegutten Bør Børson, som søker både penger, ære og berømmelse. Alle i bygda møtes på landhandelen til Børson, som har vært i Trondheim, der har han lært å snakke som byfolket, og lagt til seg en rekke fakter og fraser som passer seg for storfolk.

Etter at han har blitt storkar i hjembygda, tar han turen til hovedstaden og begir seg inn på aktiviteter som aksjespekulasjon og flørting med påståtte baronesser.

Ny i Ea-gjengen

Det er Stian Grønli som denne gang skal ikle rollen som Bør. Han er helt ny i Ea-gjengen, men godt bevandret på de skrå bredder gjennom ymse opptredner i andre sammenhenger.

Siv Anita Kværnes har derimot lang erfaring med teatertruppen fra Ea og skal denne gangen spille butikkjomfru Laura Isaksen. Hun sier at de har oversatt stykket til ålbyggdialekt. Ellers så er det ikke så mye man kan gjøre med originalmaterialet.

Også ved tidligere oppsettinger, blant annet på Verdal, så har mye av dialogen foregått på dialekt. Den gangen hentet teaterlaget på Verdal dialektekspertise fra Ålen.

Artikkelen fortsetter under bildet

LITEN SMAKEBIT: Bør og Laura tok en liten svingom under Storhelg i Hovet.

Under Storhelg i Hovet var Ea-gjengen blant utstillerne, og publikum som overvar prisutdelingene i Rallaren søndag, fikk en liten smakebit på hva som er i vente.

Premieren er i Hovet 24. oktober og stykket går hver dag fram til 28. oktober.

Intervju med Stian Grønli og Siv Anitas Kværnes her:

Nøkkelord

ANNONSE