Nea Radio

E6-utsettelsen – signal om et positivt utfall

Foto: Anette Fossmo

Bedre med utsettelse enn et nei, mener John Uthus.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Etter kommunestyret i Malvik vedtok å utsette behandlingen av E6-saken under mandagens kommunestyremøte er det enda ikke avgjort om planene for veien blir godkjent eller ikke. Men flertallspartiene er i dialog med Nye Veier, noe som kan resultere til en ny skisse som begge parter kan stille seg bak. En av de som håper på at utsettelsen kan være et steg i en positiv retning er leder i Næringsforening i Værnesregionen, John Uthus.

Saken fortsetter etter radiointervjuet

- Jeg tenker det er mye bedre at det ble utsatt enn at det ble et nei. Vi har store forventninger om at både Malvik kommune og Nye Veier klarer å bli enige om en løsning som alle synes er bra for fremtiden, sier Uthus.

Stor betydning for lokalt næringsliv

Det betyr mye å få på plass avtalen, ikke bare med tanke på å få en ny vei, det vil også føre til økt verdiskapning i de ulike kommunene involvert.

- Det er tross alt 12 milliarder i utbygning om vi regner med hele strekningen fra Ranheim til Åsen. Det er klart det betyr mye for lokalt næringsliv som skal være med på utbygningen, forklarer Uthus.

- Deretter er det også viktig for regionen – at vi knytter regionen sammen gjennom strekningen, som en dyktig og arbeidskraftig region, legger han til.

Signal om et positivt utfall

Tidligere har Nye Veier utalt at det ville bli vanskelig å møte Malvik kommune på noen av kravene, men nå er altså partene i dialog for å finne en løsning. Uthus har noen tanker om hvorfor:

- Man blir bare nødt til å komme til en enighet. Malvik sitt lokaldemokrati har gitt beskjed om at vi må ha en løsning som vi kan leve med i fremtiden, også med tanke på støy og de inngrepene det representerer. Samtidig vet vi at det er lite sannsynlig med en tunell-løsning, da er det eneste kompromisset at vi har ordentlig støyskjerming. Og det kommer Nye Veier nå å legge frem som forslag, forteller han.

- Jeg forventer nesten et positivt utfall, og det er et signal om det. Jeg har stor tro på at kommunen og Nye Veier blir enige, slik at vi kan få stukket spaden i jorden uten noen videre forsinkelser, avslutter han.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...