Nea Radio

E-verket skifter navn

NAVNESKIFTE: Røros Energiverk blir til Ren Røros. - Dette er bare begynnelsen, sier administrerende direktør Arnt Sollie. Foto: Ren Røros AS

Røros Elektrisitetsverk AS skifter navn til Ren Røros AS. Datterselskapene i konsernet endrer også sine selskapsnavn.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Ren Røros er utledet fra ren energi og renewable energy, forteller administrerende direktør Arnt Sollie.

- Ren Røros handler om bærekraft, fornybar energi og klimateknologi – og om å ta vare på og utvikle det beste ved Røros, forklarer administrerende direktør Arnt Sollie.

Bærekraft og klimateknologi

Hele 49 prosent av verdens CO2-utslipp kommer fra produksjon av elektrisitet og varme. En forsvinnende liten andel av det totale energiforbruket på kloden kommer fra fornybare kilder. Kull, olje og gass er de desidert største energikildene som brukes.

Gjennom Parisavtalen i 2015 satte verdens ledere et mål om at gjennomsnittstemperaturen ikke skal øke mer enn 2 grader, og helst ikke mer enn 1,5 grad innen 2100. Temperaturen stiger derimot stadig raskere ,og den 2. mai 2019 har temperaturen steget 1.05 grader Celsius over førindustriell tid.

Endrer fokus

- Det er med dette bakteppet vi nå endrer vårt fokus. Vi er et ganske lite selskap, men kanskje kan nettopp det gjøre at vi evner å være innovative og endre oss raskt. Målet er at vi gjennom en tydelig profilering av Ren Røros som varemerke for bærekraftige klimateknologiløsninger også skal tiltrekke oss samarbeidspartnere. I fellesskap kan vi skape flere norske arbeidsplasser som en del av det grønne skiftet, og bidra til å redde klimaet. Røros er en perfekt pilot for å teste ut ny klimateknologi siden vi jobber innenfor et definert geografisk område, har til tider et prøvende vær og samtidig er en attraktiv destinasjon og varemerke. Dette vil vi bruke til å demonstrere at omstilling er mulig uten å gå på bekostning av komfort og visuell forurensning, sier Sollie.

Nye navn:

Ren Røros er det overbyggende navnet for tjenester og virksomheter tilknyttet Ren Røros AS med alle sine datterselskap.

De nye selskapsnavnene i konsernet er

- Ren Røros Strøm AS (tidligere Røros E-verk Kraft AS)
- Ren Røros El-service AS (tidligere Røros E-verk Installasjon AS)
- Ren Røros Digital AS (tidligere Infonett Røros AS)
- Ren Røros Frontal AS (tidligere Frontal Media AS)

Sistnevnte er nå også blitt et ordinært datterselskap på linje med de øvrige døtrene i konsernet.

I tillegg kommer det nye selskapet Ren Røros Intelligent Automation AS, som arbeider med digital robotteknologi og har kontor både i Trondheim og på Røros. Og dessuten selskapet Røros E-verk Nett AS, som foreløpig ikke skifter navn i påvente av regulatoriske krav om skille i selskapsnavn mellom nettvirksomhet og annen kommersiell virksomhet.

Morselskapet skifter nå navn fra Røros Elektrisitetsverk AS til Ren Røros AS

- Dette er bare begynnelsen, sier administrerende direktør Arnt Sollie.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...