Nea Radio

Europas største bedriftsidrettsarrangement tenker nytt:

E-sport inn i Idrettsfestivalen 2020

Ikke bare tradisjonelt: Fra 2020 blir det også E-sport på Idrettsfestivalen. Foto: Bedriftsidretten/arkiv

E-sporten inn i varmen i Idrettsfestivalen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Klassikere som fotball, håndball og volleyball har samlet flere tusen deltakere hvert år siden Idrettsfestivalens oppstart i 2007. Tidene forandrer seg og kommende januar kan bedriftsidrettslagene også konkurrere i nye idretter som e-sport og shuffleboard under Idrettsfestivalen.

Idrettsfestivalen arrangeres 22.-25. januar 2020 og festivalledelsen håper at debuten i nye Trondheim Spektrum kan feires med rekorddeltakelse. I fjor var 530 lag med og nå forventer festivalledelsen økt interesse, blant annet gjennom nye idretter.

Ny klasse for dataspillglade voksne

– Vi kan jo ikke stå stille, men tilpasse oss nye trender og ønsker. Derfor er det artig å ha e-sport på programmet for første gang. Vi er spente på påmeldingen og håper dataspillglade voksne blir med på festivalen, sier daglig leder for Bedriftsidretten Midt-Norge, Lars Anders Helgemo.

Fakta om Idrettsfestivalen:

Arrangeres 22.-25. januar 2020.

Øvelsene fordeles på Trondheim Spektrum, Dora og Trondheim Golfsenter.

530 lag deltok i 2019.

Festivalen avsluttes med cupfæst lørdag kveld på Scandic Lerkendal.

Arrangert første gang i 2007.

FIFA og Counterstrike

I e-sportkategorien skal det konkurreres i velkjente FIFA 20 og actionspillet Counterstrike. FIFA spilles individuelt og Counterstrike som lagspill med to på hvert lag.

– Dette er populære spill som garantert kommer til å by på mye action og spenning, ikke bare for spillerne men også for publikum. Vi er selvsagt spente på hvordan dette blir mottatt, og håper på mye nysgjerrighet rundt e-sportområdet på festivalen, sier Helgemo.

Tolv øvelser

E-sport er bare en liten del av aktiviteten på Norges største bedriftsidrettsfestival. Her skal det konkurreres i 12 ulike øvelser, fra fotball og håndball til shuffleboard, biljard og trippelball (volleyball, innebandy og fotball).

– Vi er nesten fulltegnet i flere klasser allerede, så her gjelder det å skynde seg for de som vil være med på moroa. Og moro er nøkkelordet her – På Idrettsfestivalen er det ikke idrettsferdighetene som teller mest, men godt humør, team spirit og evnen til le mye av seg selv, sier Helgemo.

Øvelser på Idrettsfestivalen:

Dora Dobbel (shuffleboard og biljard)

Minitrippel (hjørnefotball, kanonball og innebandy)

Trippelball (fotball, volleyball og innebandy)

Bordtennis

Bowling

E-sport

Fotball

Håndball

Kanonball

Minibandy

Simulatorgolf

Volleyball

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...