Nea Radio

Reinsdyr påkjørt av toget

Dyretragedien fortsetter

Bildet er fra det ene dyret som ble påkjørt av bil på Rugldalen mandag morgen. Foto: Per Magne Moan

Flere reinsdyr påkjørt av toget tirsdag morgen

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 30.10.2019 kl 17:03

Åtte reinsdyr måtte bøte med livet etter møte med motorvogna like nedenfor Tamlagstunellen tirsdag morgen.

Dette føyer seg inn i rekken av flere påkjørsler de siste dagene. Mandag stakk sjåføren av etter å ha kjørt på to reinsdyr på Rugldalen, og søndag ble også et dyr påkjørt på Fylkesvei 30 på grensa mellom Røros og Holtålen.

Vanskelig terreng

Reineier Arne Inge Sesseng Nordfjell innrømmer at det er tøft å være reineier når slike ting skjer. Han ble oppringt om påkjørselen i Svølgja tidlig tirsdag morgen og brukte morgentimene til å vasse rundt i kramsnøen der påkjørselen skjedde.

Det er bratt og svært ulendt i dette området og umulig å komme fram med kjøretøy av noe slag. Han sier at han heldigvis fikk skyss med en Robel.

Ingen av dyrene levda da Nordfjell kom til stedet, men det var en del opprydding som måtte gjøres.

Kjører med nedsatt hastighet

Han er ikke sikker på om det er flere reinsdyr i dette området, men Vy har innført viltberedskap, noe som betyr at togene kjører med nedsatt hastighet over den aktuelle strekningen.

Nordfjell sier at det ikke er noe gjerde, kun en ståltråd, som skal hindre dyr i å komme inn på jernbanesporet på det aktuelle stedet.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...