Nea Radio

Dyrebeskyttelsen Fjellregionen har tatt vare på sju katter

Anita Martinsen har vært med på å starte opp Dyrebeskyttelsen Fjellregionen. Selv fikk hun en spesiell interesse for dyr etter å ha sittet fellevakt for Dyrebeskyttelsen Hedmark. Foto: Marit Langseth

Dyrebeskyttelsen Fjellregionen ble opprettet i oktober. Allerede har de tatt vare på sju katter.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 17.11.2018 kl 16:29

– Dyrebeskyttelsen Fjellregionen er en frivillig organisasjon som jobber for dyrs beste. Foreløpig har vi hatt mest katter, men vi ser vi også kan hjelpe hunder og andre små dyr etter hvert, sier Anita Martinsen.

I oktober var hun med på å starte opp Dyrebeskyttelsen Fjellregionen, som nå har ni personer i styret og en rekke frivillige.

– Det begynner å ry på med frivillige, så det er tydelig at dette er noe som engasjerer folk. De er villige til å hjelpe og stiller opp, sier hun.

Har tatt inn sju katter

Martinsen forteller at det er viktig for dem å få tips om dyr som går ute, slik at de kan hjelpe dem.

– Da må vi få tak i dem, og finne ut hvordan helsa er ved å ta dem med til dyrlegen. Så har vi frivillige som er fosterhjem, som passer på dem og steller med dem til de er klare for å adopteres bort til vanlige folk, sier hun.

Siden oppstarten har de tatt inn sju katter.

– Er det mange dyr som ikke har det bra?

– Ja, det tror jeg nok. Fjellregionen er jo landsbygd, og det er nok mye mer enn det vi ser i det daglige.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Denne kattungen ble nylig tatt hånd om i Renbygda i Ålen. Foto: Dyrebeskyttelsen Fjellregionen

Interessen startet etter fellevakt

Selv har Martinsen alltid hatt dyr, men hun fikk en spesiell interesse for dyr etter at hun satt fellevakt for Dyrebeskyttelsen Hedmark.

– Når vi får inn meldinger om at det er dyr ute, så må vi jo få de inn og det er ikke bare å ta dem i hendene, så da bruker vi felle med mat i, og den fella må jo passes på nøye, forklarer hun og fortsetter:

– Og da jeg satt fellevakt for Dyrebeskyttelsen Hedmark så jeg en liten kattunge som var født ute, som ikke hadde det bra. Det var da interessen startet, for jeg hadde egentlig ikke tenkt over at det fantes slike dyr før da, sier Martinsen.

Avhengig av støtte

Dyrebeskyttelsen Fjellregionen har søkt om opptak i Dyrebeskyttelsen Norge, og selv om de allerede har mange frivillige, trenger de alltids flere.

– Det er bare å melde seg, sier Martinsen, som legger til at de også er avhengige av pengestøtte fra folk og bedrifter.

– Staten støtter ikke frivillige organsisasjoner som holder på med dyrevelferd, så vi er helt avhengige av støtte fra befolkning og bedrifter for å klare å drifte, sier hun.

Hør intervjuet med Anita Martinsen her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...