Nea Radio

Duredag i Dantown

Dan Folde i det gamle bilopphøggeriet på Glåmos. Foto: Marit Manfredsdotter

Dan Folde inviterer til i sin egen amerikanskinspirerte landsby på Glåmos.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 18.08.2019 kl 22:55

Neste lørdag er det for tredje året på rad, klart for Duredag, ved det gamle bilopphøggeriet på Glåmos.

Det er Dan Folde som eier stedet som han i all beskjedenhet har døpt om til Dantown.

Her har han bygd opp det som mer og mer begynner å ligne en landsby fra den amerikanske Midt-Vesten på 50-60-tallet.

– Jeg har en jo samling med mange rare kjøretøy. Gamle amerikanske biler, motorsykler, traktorer og gamle lastebiler som jeg pleier å vise fram på Duredagen, sier Folde og innrømmer at han egentlig er mer interessert i folk enn i gamle kjøretøy.

Stua til bestemor

Han er også veldig glad i møbler og nips fra 40 og 50-tallet og minnes mange trivelige besøk på stua til bestemor.

– Bestemor hadde Ekornesmøbler og jeg husker at hun la på et pledd før vi fikk sette oss i sofaen, sier han. Toseteren av denne sofaen befinner seg i Dantown på Glåmos den dag i dag.

Interessen for motorkjøretøy startet i tidlig alder.

– Når du vokser opp på Glåmos, flere kilometer fra alt, så må du komme deg fram på et vis, sier Dan som kjøpte sin aller første moped i 1974.

– En moped ble til fem mopeder og ei påske så leide jeg ut tre av disse til hytteturister slik at de også fikk være med å kjøre.

Velkommen

Han ønsker alle hjertelig velkommen innom Dantown lørdag og sier han allerede vet at det kommer folk langveisfra som Brummundal, Lillestrøm og Trondheim

Hør intervju med Dan Folde her:

Dan Folde inviterer til Duredag. Foto: Marit Manfredsdotter

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...