ANNONSE
Annonse
Nea Radio

– Punken lever

Dumdum-trommis etter Bakrus-konsert

Foto: Gunhild Nyaas

Releasekonsert på klubben.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 06.10.2019 kl 11:38

ANNONSE
Annonse

«Jeg har ikke bedt om å få værra her». Jo Bakrus, tross kjærligheten deres til Per Bergersen, har dere bedt om å få værra her og velkommen skal dere jammen være.

Fredag var det bortimot fult hus og jublende stemning på Ungdommens Hus da Røros-bandet Bakrus slapp plata «Per» med egne tolkninger av låter skrevet at Rørosingen og punkpoeten Per Bergersen. Bergersen, som blir omtalt som Røros’ Jokke, ble skutt av sin egen kamerat i 1990.

Foto: Gunhild Nyaas

Bandet er Steffen Lilleevjen, Vegard Moan Viken og Odd-Ragnar Bukkvoll og Jonas Jansen Ramsfjell. Bandet leverte en helstøpt konsert og Jansens inderlige og intense vokal løftet det hele dit det skal. Også bokstavelig. Under konserten klatret Jansen opp på en godt over to meter høyttaler med mikrofonen i kjeften og fortsatte å synge.

Her er det ingen nøling, og om det så skulle være, så har gutta tilbrakt så mange timer i studio at de nå vet hva de driver med og hvor de skal.

Foto: Gunhild Nyaas

Blant publikum står og Dumdum Boys-trommis Sola Johnsen. Johnsen er tydelig imponert.

- De er tightere de her enn det vi var i den alderen. Gutta her beviser at punken lever igjen. Har hørt dem flere ganger. Prøvde meg på Bergersen en gang i tida jeg og, men det var på langt nær så bra som dette.

Foto: Gunhild Nyaas

- Jeg har kjent mange punkegutter som har jobbet i barnehage for å finansiere satsning på musikken uten hell. Disse gutta har fått det til. De er på høyden, sier Olin Steinsvik som også var tilstede blant publikum.

Blant publikum står det også enkelte røffe karer, med svart hår, spor etter piercinger og punk i blodet. Bakrus vekker tydelig minner om en punker som har betydd mye for dem. Som skrev om hvordan det var å vokse opp på bygda uten å verken ha bedt om det eller ville det. Med lukka øyne synger de med.

Foto: Gunhild Nyaas

Fremover gjelder det for Bakrus å steppe opp enda et hakk og produsere mer av egne tekster og stole enda mer på seg selv. Med kvaliteten de nå har bygget opp og de poetiske forbildene de har, kan man ikke tenke seg annet enn at dette burde være en enkel sak.

Publikum fra venstre: Shervin Danai, Olin Steinsvik, Even Hoff, Åse Rognerud, Ole Kristian Korssjøen, Kari G. Rognerud og Charlotte Staurem. Foto: Gunhild Nyaas

Nøkkelord

ANNONSE