Nea Radio

Dugnadsvilje i beste velgående

Kjøkkensnekring: Det er full aktivitet på Trudvang for tiden. Nå bygges det nemlig nytt kjøkken - og det på dugnad! Christer Nilsen (t.v) og Roger Nordgård har ingenting å utsette på den frivillige innsatsen hos lånkbyggen, inkludert Bjørnar Skjervold som yter sin skjerv i bakgrunnen. Foto: Anne Gundersen

– Det sies at dugnadsånden er død. Det merker ikke vi noe til, sier Roger Nordgård. Han leder en entusiastisk gjeng som bygger nytt kjøkken på Trudvang i Lånke.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det var i 2015 at Lånkerevyen fikk ideen om å pusse opp kjøkkenet på det lille kulturhuset Trudvang i Lånke.

– Da satte vi opp forestillingen Best Of og bestemte oss for at pengene derfra skulle gå til nytt kjøkken, forteller byggesjef Roger Nordgård. Han er styremedlem i Lånkerevyen og har vært med i det populære revylaget i 30 år, i tillegg til å være utdannet snekker. Han bekrefter at de går grundig til verks.

– Her river vi alt av tak, gulv og vegger og legger inn nye anlegg for strøm og rør, så her er det nok å gjøre!

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Dugnadsvilje

Roger forteller at den frivillige innsatsen fra folk i bygda har vært enorm.

– Det er nesten ikke til å tro hvor mange som stiller opp, kveld etter kveld. Det sies at det er umulig å få folk til å stille på dugnad, men det vi ser her motbeviser den påstanden. Vi har holdt på i en uke nå og det er folk over alt her hver eneste kveld. Han er likevel litt bekymret for om de kommer i mål tidsnok.

– Christer Nilsen er utleieansvarlig for Trudvang og han har leid ut huset i mars. Han har ikke peiling på snekkerarbeid, så dette blir riktig spennende, ler Roger.

Kulturpris

Lånkerevyen vant Stjørdal kommunes kulturpris for 2018 og i begrunnelsen fra komite kultur, næring og miljø het det blant annet:

Lånkerevyen er Norges mestvinnende amatørrevylag, som høster priser på flere revyfestivaler. Alle er amatører – og frivillig. Aktører, koreograf, regissør, lys, scenetekniker – alle er amatører og frivillig. Lånkerevyen spiller for fulle hus på Trudvang, som årlig ha fire forestillinger i Olavshallen, og spiller for fulle revytelt på Høylandet, tar nå steget lenger. Til en av hovedstadens ærverdige revyscener på Chat Noir.

– Det er klart at det er stor stas å få kulturprisen, sier Christer.

– Når vi nå pusser opp kjøkkenet på Trudvang føler vi at vi gir noe tilbake til bygda.

Kake

Gutta understreker at du ikke må være snekker for å være med på dugnad på Trudvang.

– Vi setter stor pris på mat. Kake, for eksempel, det blir aldri feil. Her mottas alle bidrag med takk, er Christer Nilsen og Roger Nordgård enige om.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...