Nea Radio

Nea Radio

Drop-in-vielse og drop-in-dåp i Røros kirke

Leder i Røros Menighetsråd, Rutt-Karin Engzelius og sokneprest i Røros og Hitterdalen, Harald Hauge, inviterer til første drop-in-vielse og drop-in-barnedåp i Røros kirke lørdag 13. januar 2018. Foto: Nils Kåre Nesvold

13. januar neste år åpner Røros kirke for drop-in-vielse og drop-in-dåp. – Dette vil dekke mange behov, sier leder i Røros Menighetsråd, Rutt-Karin Engzelius.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 09.10.2017 kl 14:02

Hun sier videre at ikke alle ønsker stor oppmerksomhet rundt slike familiebegivenheter.

– I tillegg kan det være vanskelige familieforhold, og dette er beregnet på dem som vil ha det litt privat. Dessuten er dåp og bryllup forbundet med store kostnader for mange, og da er det bedre at vi åpner dørene, sier Engzelius. Hun fikk ideen etter en artikkel i Adresseavisen om drop-in i Lademoen kirke i Trondheim.

Ikke nødvendig å overgå hverandre

I dag er det mellom 25 og 30 vielser i året i Røros, og nå kan det bli enda flere når kirka åpner for drop-in. Omlag 85 prosent av barn av døpte foreldre døper barna sine i kirka.

– Dette er en måte å si at vi ikke trenger å overgå hverandre i det seremonielle. Det burde alltid være nok å si at kjernen i ritualet bærer slik det er, og det er det vi satser på her, sier sokneprest i Røros og Hitterdal, Harald Hauge.

Historisk dag

13. januar er første dag med drop-in i Røros kirke.

– For dåp er det bare å komme innom denne lørdagen, men for vielse er det påmelding på grunn av papirarbeid som må gjøres på forhånd, sier Engzelius og Hauge.

Arrangementet er lukket, men det er muligheter for et begrenset følge.

– Vi ønsker å skjerme de enkelte hendelsene, og man får et privat rom som man kan gå inn i. Det vil også bli litt opphold mellom seremoniene slik at hver enkelt seremoni framstår distinkt og uavhengig. Men det vil være samme bemanning i kirka, og det følges en fast mal, sier Hauge. Han sier videre at dersom dette blir vellykket og folk etterspør tjenesten vil det bli flere drop-in i Røros kirke.

Menighetsrådet er vertskap

– Vi i menighetsrådet stiller opp som vertskap og serverer kaffe og kaker og sørger for trivsel rundt det hele. Det er viktig å få en hyggelig ramme rundt det hele, sier Engzelius.

Hør intervju med Rutt-Karin Engzelius og Harald Hauge her:

Foto: Nils Kåre Nesvold

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...