Nea Radio

Går du med gifteplaner?

Drop-in bryllup i Røros kirke

HYMENS LENKER: Sogneprest Harald Hauge åpner dørene i Røros Kirke for Drop-in bryllup. Foto: Per Magne Moan

Stor suksess forrige gang, i januar blir det drop-in muligheter i Røros Kirke igjen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 26.11.2019 kl 22:32

For tredje året på rad arrangerer Røros Menighet Drop-in bryllup og dåp. Dette skjer lørdag 25. januar i selvesete Bergstaden Ziir.

Sogneprest Harald Hauge seier de forrige to gangene har vært stor suksess, noe han håper 2020-versjonen også blir.

Han sier at Røros nok ikke var først ute med dette.

– Det er ikke vi som har funnet på dette helt for oss selv. Dette er en idé som har kommet til oss fra menigheter andre steder i landet og jeg tror Lade Menighet i Trondheim var de første som testet det ut og hadde stor suksess og særlig da med det å komme å bli døpt utenom hovedgudstjenesten, sier han og mener det kan være mange grunner til at folk gifter seg eller døper seg, på denne måten.

– De to gangene vi har hatt dette så har det hver gang vært fem par som har giftet seg - altså ti par, og fellesnevneren for disse er at det er par som har vært i lag lenge. Kanskje så lenge at de synes det er litt rart å invitere familie og venner og kanskje også barn barnebarn til bryllup. Da er dette en fin måte å gjøre dette på i forhold til å bare gå inn på et kontor.

Hør intervju med sogneprest Hauge, som garanterer at han ikke stiller som Elvisimitator:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...