Nea Radio

Drone nær Røros Lufthavn

Foto: Håvard Risebrobakken

– Alle tilfeller blir politianmeldt, sier lufthavnsjef Gudbrand Rognes.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 20.01.2019 kl 15:42

Lørdag ble det igjen observert uautorisert droneflygning over Røros sentrum. Dette er godt innenfor 5 km-sonen rundt Røros Lufthavn, der flygning med drone i utgangspunktet er forbudt.

Lufthavnsjef Gudbrand Rognes, sier til Nea Radio at brudd på reglene kan får store konsekvenser.

Flere tilfeller i året

– Observeres det droner i nærheten av flyplassen så holdes annen lufttrafikk tilbake over et visst tidspunkt. Dette fører igjen til forsinkelser i trafikken, sier han og røper at det er mellom seks og ti rapporterte tilfeller på Røros hvert år.

Rognes mener det er store mørketall og egentlig bare tilfeldigheter som gjør om man observerer droner eller ikke.

Lørdagens droneflygning skjedde over Røros sentrum, og ble observert, og i dette tilfellet, tatt bilde av, fra Bergmannsgata.

Sikkerhetssone

Rundt flyplasser er det en buffer på 5 km der all slik flygning er forbudt.

– Det går an å spørre flyplassledelsen om tillatelse om man vil fly drone innenfor denne sonen. Ofte kan vi gi det, sier Rognes som oppfordre alle droneflygere i å sette seg inn i reglene. Disse finnes på Luftfartstilsynets og Avinors nettsider.

Gudbrand Rognes sier at alle tilfeller som blir observert blir rapportert til politiet, og at det vanker store bøter om man blir tatt.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...