Nea Radio

Drømmepåske sammenlignet med i fjor

Foto: Anita Sivertsgård

Med restriksjoner og råd som har lagt begrensinger både på reise og hytteopphold, så kan Røros Sport konkludere med at det har vært ei grei påske, til tross.


Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I påska er det mye hyttefolk som benytter seg av den lokale handelsnæringen. Dette har vært en stor tid for butikkene i alle de år, men de siste to påskene kan man vel trygt si at koronaen har påvirket omsetningen og livet i gata.

Hytteforbud og restriksjoner

I fjor var det hytteforbud og det meste lå brakk. I år har gode rutiner, innarbeidede restriksjoner og råd gjort til at hytteeiere og turister kunne ha lagt årets påskeferie til fjellet og til bergstaden.

- Sammenlignet med i fjor har vi hatt en drømmepåske, men hvis man skal trekke paralleller til hvordan ei normal påske skal være, så ligger omsetningen under det vi normalt har under høytiden, sier daglig leder, Jørn Engzelius, ved Røros Sport.

Viktige kundegrupper

- Hytteeiere er veldig flinke til å bruke oss og kan gjerne kjøpe et par ski til hytta, men også i samme slengen kjøpe et par ski som de også skal ha hjemme, så for oss er denne kundegruppen viktig. Rørosingene er vi like avhengige av, men de er flinke til å bruke butikkene utenom høysesong, så de har som regel handlet i fra seg når innrykket av påsketurister kommer. Dette gjør til at trykket ikke blir like stort som vi gjerne er vant til, men at det heller fordeler seg jevnt utover, sier Engzelius.

Optimistisk mot sommeren

Allerede nå er Røros Sport optimistiske i forhold til oppkjøringen mot sommeren og hvordan sommeren vil bli. Med en overraskende god sesong i fjor tror de ikke at det vil bli noe dårligere i år.

- Trenden inn mot sommeren i år ser vi allerede konturene av. Folk vil være på Røros og de vil være ute i naturen. I år så ser vi at etterspørselen av el-sykler vil bli stort og at det er det nye som folk ønsker seg. I fjor var det gjerne hengekøyer det gikk i, men i år er det altså sykler og gjerne el-sykler som vil bli det store, avslutter Engzelius med.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...