Nea Radio

Meråker Mountain Challenge:

Suveren seier i 10-årsjubileet

Suveren vinner: Med tiden 8:41:24 kunne ingen gjøre noe med årets suverene vinner av Meråker Mountain Challenge, John Marius Hegseth. Foto: Henrik Einangshaug

Lørdag gikk den tiende utgaven av Meråker Mountain Challenge av stabelen i Meråkerfjella. John Marius Hegseth kopierte fjorårets bragd, og tok en suveren seier på ultradistansen på 70 km.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 02.08.2020 kl 00:05

I strålende solskinn ble 10-årsjubileet av Meråker Mountain Challenge arrangert i Meråkerfjella sist lørdag. Ultraløp grunnlegger Hallgeir Martin Lundemo, kunne i intervju med Nea Radio en stund før løpet fortelle at det var flere forhåndspåmeldte enn på samme tid samtlige tidligere år, unntatt NM-året i 2018. Og deltagerne skuffet virkelig ikke arrangøren, i alt stilte litt over 200 løpere på startstreken lørdag, og arrangøren kunne smile for ny deltagerrekord, sett bort fra NM-året.

Suveren vinner på ultra

Det lengste løpet i Meråker Mountain Challenge, ultradistansen på 70 km, startet i Guddingsvika ved innsjøen Feren, og hadde første topp over 1000 meter etter kun seks kilometer. Ultraløpet går i alt over ni tusenmeterstopper, og inneholder for det meste fjell- og myrterreng, noe som gjør ultraløpet til et av de tyngre ultraløpene i Norge.

I fjor tok John Marius Hegseth fra IL Varden / Vørter Ultra en suveren seier på ultradistansen med cirka 55 minutter ned til nestemann. Årets skulle også ende med en suveren seier til Hegseth, som klokket inn på tiden 8:41:24, en tid som er cirka 4 minutter bak fjorårets personlige rekord, og litt over timen ned til nestemann på lista.

- Det var ganske bløtt, det var tunge forhold i fjellet, men det var et veldig fint løpevær, litt i varmeste laget, men god temperatur, lite vind og mye vann i bekkene, så det var egentlig veldig fine løpeforhold, sa en godt fornøyd John Marius Hegseth til Nea Radio etter målgang.

Hegseth dro sammen med Simon Utseth Landvåg fra NTNUI ut i et forrykende fra start i Guddingsvika. De to sprang en del av løpet sammen i tet, før Utseth Landvåg etterhvert måtte slippe Hegseth, hvor sistnevnte bare økte og økte sitt forsprang til de bak.

- Åpnet nok kanskje litt i overkant hardt, men det er jo litt sånn at når noen andre åpner hardt, så vil du gjerne prøve å henge på sånn noenlunde og ikke gi dem for mye tid. Så når jeg fikk en luke på han, så føler man seg jo litt jaget og da blir det man gjerne fortsetter å gir på litt for å holde på den luken, så kan si at jeg tok ut det jeg hadde i dag og vel så det, sa en godt fornøyd John Marius Hegseth til Nea Radio etter målgang.

En av to med to seire i fjelløpet

Med seier i årets løp rykket John Marius Hegseth opp som en av to som har klart å vunnet ultradistansen i Meråker Mountain Challenge to ganger (Morten Auset fra Byåsen er den andre). Årets løp var Hegseths femte deltagelse i fjelløpet, og han er tydelig på at han kommer til å delta flere ganger, og med det kan bli den første i historien til å vinne fjelløpet tre ganger.

- Jeg tror nok jeg kommer til å prøve, jeg kommer til å stille så lenge jeg har mulighet og så lenge kroppen holder. For det er et veldig fint arrangement, så jeg blir nok med, så får vi se om det holder til seier også neste år, sa John Marius Hegseth avslutningsvis til Nea Radio.

Ønsker du å lese mer om Meråker Mountain Challenge, og hvordan fjelløpet ble startet? Her kan du høre Nea Radios intervju med grunnlegger Hallgeir Martin Lundemo foran årets 10-årsjubileum.

Hør hele intervjuet med John Marius Hegseth her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...