Nea Radio

Korona:

- Dramatisk for reiselivet

RAMMES: Reiselivet rammes hardt på grunn av koronaviruset. Foto: Andreas Reitan

- Koronaviruset rammer oss hardt, og vi må jobbe sammen for å komme oss gjennom denne krisen, sier reiselivssjef Tove Martens fra Destinasjon Røros.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 12.03.2020 kl 16:12

Koronaviruset rammer reiselivet, både i Trøndelag og i store deler av landet forøvrig. Både små og store aktører blir berørt.

Samarbeid med alle

- Derfor ønsker vi nå å jobbe med alle reiselivsaktører i regionen, og ikke bare medlemmer av destinasjonen. Vi må samarbeide, for at ikke tapet skal bli for stort for oss alle. Det er næring og arbeidsplasser det gjelder, sier Tove Martens på vegne av markedsrådet for Destinasjon Røros.

Markedsrådet ble på et møte onsdag enige om å løfte fram mangfoldet innen reiselivet i den kommende tiden.

- Her er det viktigst å skape fokus på hvilke opplevelser som faktisk er tilgjengelige, til tross for de begrensningene koronaviruset skaper, sier reiselivssjefen.

NYTT: - Vi må tenke nytt og nært, sier fra venstre Eivind Biong (salgs- og markedssjef Røros Hotell), Tove Martens (reiselivssjef Destinasjon Røros), Mali Finborud Nøren (Ren Røros Frontal) og Margit Wintervold (Ren Røros Frontal). Foto: Andreas Reitan

Avbestillinger

Både Bergstadens Hotel og Røros Hotell er hardt rammet og har i løpet av de siste døgnene mottatt mange avbestillinger. Hele reiselivet forventer en nedgang fram mot sommeren.

- I vår region har vi lite folk og god plass, og akkurat nå kan det blir vårt fortrinn, sier reiselivssjefen. - Vi må ta innover oss tapene denne situasjonen medfører, men samtidig er vår oppgave å belyse de mulighetene vi har, innenfor det rammeverket vi til enhver tid må forholde oss til. Det skal vi fokusere på framover.

Reis i Norge

Det er gitt signaler fra både Innovasjon Norge og Trøndelag Reiseliv om at de skal ha fokus på å reise nasjonalt. Dette er noe Destinasjon Røros også kommer til å gjøre.

Hør intervju med Tove Martens og Eivind Biong

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...