Nea Radio

Bilde tatt under pressekonferansen før utfallet ble endret.
Fra venstre: Kevin Hansen, Anton Marklund og Niclas Grönholm Foto: Hilde M Bollandsås

Dramatikk på pallen i Hell RX

Flere juryavgjørelser endret utfallet

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 16.06.2019 kl 21:28

Det var i finalen av supercars på Lånkebanen søndag ettermiddag at Anton Marklund passerte Kevin Hansen da det var igjen en runde av løpet, og kunne cruise inn til seier under Hell RX.

Dette skulle imidlertid endre seg etter at premieutdeling og pressekonferanse var gjennomført.

Første reaksjon fra juryen

To timer etter at de var kommet i mål og fått utdelt sine pokaler kom FIA (Det internasjonale bilsportforbundet) med sin aller første juryavgjørelse. Denne sa at Kevin Hansen (andreplass) skulle ilegges ett sekund tidsstraff for å ha dyttet bilen til Niclas Grönholm i finalen. Dette førte til at Kevin og Niclas byttet plass, så finnen som på pressekonferansen var tydelig skuffet over en tredjeplass, dermed rykket et hakk opp.

Ny vinner

En time etter den første juryavgjørelsen fra FIA, kom nummer to.

Anton Marklund (førsteplass) ble diskvalifisert etter at granskerne fra forbundet hadde gått gjennom bilen etter målgang. Det viste seg at den ene braketten til hans støtfanger var uoriginal og laget av et rør med en tykkelse på 1,96 mm. Ifølge FIAs regelverk i mesterskapet, skal ikke disse være tykkere enn 1,50 mm.

Ingen store endringer sammenlagt

Dette fører ikke til noen store endringer sammenlagt i verdensmesterskapet, hvor kun ett poeng skiller det svenske brødreparet Kevin og Timmy Hansen. Andreas Bakkerud ligger nå på en tredjeplass i sammendraget, etter å ha røket ut i semifinalen på Lånkebanen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...