Nea Radio

Stjørdal Røde Kors døpte i helgen sin nye båt til minne om Aleksander Aas Eriksen. Foto: Kjersti Løvik/Stjørdal Røde Kors

Røde Kors:

Døpte båt til minne om Aleksander

- Han var en ildsjel uten like

Stjørdal Røde Kors døpte i helgen sin nye båt til minne om Aleksander Aas Eriksen, som mistet livet på Utøya i 2011.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

77 mennesker mistet livet i terrorangrepet mot Utøya og Regjeringskvartalet 22. juli 2011. En av disse var Aleksander Aas Eriksen fra Meråker, som kun ble 16 år gammel.

- På lørdag hadde vi en samling lokalt, hvor vi blant annet døpte vår nye båt, og den har vi døpt til Aleksander. Som heder og minne etter Aleksander, som tragisk ble borte på Utøya, sier nestleder og operativ leder i hjelpekorpset, Arnfinn Grambo.

Hvordan var det for de som var tilstede å se båten bli døpt etter han?

- Det var nok ganske sterkt. Noen av oss har visst det ganske lenge, mens for andre ble det kanskje litt overraskende. Men det betyr mye for oss å få hedre han.

- Han var en ildsjel uten like

Før helgen reiste flere i hjelpekorpset til Tyrifjorden, og dro fredag ut på Utøya. Noen av de som var med på turen hadde vært på øya tidligere, men for de fleste var den første turen.

- Det var en veldig sterk opplevelse, det må jeg si, sier Grambo.

Leder i hjelpekorpset, Sara Kristine Grøtting, sier det var mye følelser på kort tid.

- Det var hele følelsesspekteret fra den ene til andre enden. Alt fra at vi kunne stå å fortelle fine ting, flire og kose oss, til i det neste øyeblikket var hovedsakelig tårer. Heile spekteret på en ordentlig fin måte.

Grunnet sin unge alder, fikk ikke Aleksander lov å bli hjelpekorpser. Grambo sier Aleksander i mellomtiden engasjerte seg i Røde Kors ungdom, og ble leder der. I tillegg satt 16-åringen i styret til Stjørdal Røde Kors.

- Han var jo en ildsjel uten like. Han skulle jo bli hjelpekorpser, men han var for ung enda. Så han tok all utdanninga så han var ferdig utdanna, mangla bare siste månedene på alderen for å bli gammel nok til å gå med Røde Kors uniform, sier Grambo.

Beredskap på lokale vann

Under lørdagens dåp var også deler av familien til Aleksander til stede, Grambo har et inntrykk av at dette er noe de setter ganske stor pris på at Stjørdal Røde Kors har gjort.
Den nye båten blir å se på de mange innlandsvannene i Værnesregionen.

- Dette er en ganske liten båt. På sjøen er det dekket med veldig bra beredskap, men alle de innlandsvannene vi har her i Værnesregionen er det ikke mange som har båt tilgjengelig for å søke og hente folk på. Så det er i hovedsakelig der da, sier Grambo.

Hør hele intervjuet med Arnfinn Grambo og Sara Kristine Grøtting i lydfilen under.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...