ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Ung kvinne fra Tynset:

Døde 10 dager etter vaksine

Legemiddelverket etterforsker saken

Ung kvinne døde: Legemiddelverket etterforsker saken etter at en ung kvinne fra Tynset døde 10 dager etter vaksinering. Foto: FHI

Det er ikke klart om det er sammenheng mellom dødsfallet og vaksineringen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Kvinnen døde av hjerneblødning, og det har ikke blitt konkludert med at det er en sammenheng mellom vaksinen og det uventede dødsfallet, skriver Adresseavisen.

Kvinnen fikk AstraZeneca-vaksinen. Denne er nå satt på vent, etter at det har blitt rapportert 30 tilfeller av blodpropp i etterkant av vaksinering i EU/EØS.

Norge åpnet tidligere denne uken opp for at også personer over 65 år skulle kunne vaksineres AstraZeneca. Tidligere ble denne vaksinen ikke gitt til de eldste gruppene, fordi bivirkningene er sterkere ved denne enn ved de andre alternativene.

– Det er en alvorlig hendelse, sier medisinsk fagdirektør Steinar Madsen i Legemiddelverket til NTB og sikter til dødsfallet på Tynset.

– Foreløpig vet vi ikke om det har noen sammenheng med vaksinasjonen, men på grunn av det tragiske utfallet og personens unge alder tar vi selvfølgelig dette veldig alvorlig, legger han til.

Han opplyser at Legemiddelverket nå venter på flere opplysninger fra helsepersonell og sykehuset som har behandlet kvinnen, og at de ut fra de ventede opplysningene vil forsøke å vurdere om dødsfallet har sammenheng med vaksinasjonen eller ei.

Det er ikke kjent at kvinnen hadde en underliggende sykdom.

Nøkkelord

ANNONSE