Nea Radio

Ung kvinne fra Tynset:

Døde 10 dager etter vaksine

Legemiddelverket etterforsker saken

Ung kvinne døde: Legemiddelverket etterforsker saken etter at en ung kvinne fra Tynset døde 10 dager etter vaksinering. Foto: FHI

Det er ikke klart om det er sammenheng mellom dødsfallet og vaksineringen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Kvinnen døde av hjerneblødning, og det har ikke blitt konkludert med at det er en sammenheng mellom vaksinen og det uventede dødsfallet, skriver Adresseavisen.

Kvinnen fikk AstraZeneca-vaksinen. Denne er nå satt på vent, etter at det har blitt rapportert 30 tilfeller av blodpropp i etterkant av vaksinering i EU/EØS.

Norge åpnet tidligere denne uken opp for at også personer over 65 år skulle kunne vaksineres AstraZeneca. Tidligere ble denne vaksinen ikke gitt til de eldste gruppene, fordi bivirkningene er sterkere ved denne enn ved de andre alternativene.

– Det er en alvorlig hendelse, sier medisinsk fagdirektør Steinar Madsen i Legemiddelverket til NTB og sikter til dødsfallet på Tynset.

– Foreløpig vet vi ikke om det har noen sammenheng med vaksinasjonen, men på grunn av det tragiske utfallet og personens unge alder tar vi selvfølgelig dette veldig alvorlig, legger han til.

Han opplyser at Legemiddelverket nå venter på flere opplysninger fra helsepersonell og sykehuset som har behandlet kvinnen, og at de ut fra de ventede opplysningene vil forsøke å vurdere om dødsfallet har sammenheng med vaksinasjonen eller ei.

Det er ikke kjent at kvinnen hadde en underliggende sykdom.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...