Nea Radio

Korona:

Dobler intensivkapasiteten

Foto: Colourbox

Alle sykehusene i Midt-Norge forbereder seg nå på å øke antallet intensivplasser.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I likhet med de andre regionale helseforetakene har også Helse Midt-Norge fått spørsmål om hvor mange intensivpasienter sykehusene i regionen kan håndtere under koronapandemien.

I ei pressemelding skriver Helse Midt at antallet intensivplasser i normal drift vil variere med behov. I en normalsituasjon har sykehusene i Midt-Norge til sammen 49 intensivplasser med respirator, noe som er det vi maksimalt kan håndtere innenfor vanlig drift.

Fra 49 til 110 plasser

Ved økt behov for intensivkapasitet under koronautbruddet kan antallet intensivplasser mer enn dobles, til om lag 110 plasser. Det vil blant annet innebære å gjøre om andre lokaler til intensivrom, og vil bety at mye planlagt kirurgisk virksomhet blir satt på vent for å gi plass til kirurgi som ikke kan bli utsatt og for å frigjøre personell til intensivbehandling.

Flere intensivplasser vil også kreve økt bemanning og supplering av utstyr og forbruksmateriell. Ved flere enheter i sykehusene er det startet opplæring og simuleringstrening for å øke kompetansen til helsepersonell som ikke jobber i intensivavdelingene til vanlig.

Når det gjelder utstyr er det særlig respiratorer og utstyr til behandling av akutt nyresvikt, såkalt mobilt dialyseutstyr, som er blinket ut som viktig.

- Blir arbeidet godt

- Det blir arbeidet godt og grundig i alle våre sykehus for å planlegge og forberede utvidelsen av intensivkapasiteten, både med tanke på bemanning og på utstyrssiden, sier fagdirektør Henrik Sandbu i Helse Midt-Norge.

Alle helseregionene i Norge samarbeider om beredskapslager, og det er etablert en egen gruppe som tar hånd om dette samarbeidet. De har til enhver tid oversikt over lager og tilgjengelig utstyr, slik at det kan benyttes til det beste for spesialisthelsetjenesten i hele Norge, skriver Helse Midt-Norge i ei pressemelding.

DOBLER: Sykehusene i Midt-Norge dobler antall intensivplasser. Foto: Andreas Reitan

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...