Nea Radio

Dobbel løyperekord i årets «Vennafjellet Opp»

Foto: Anette Fossmo

Ole Morten Flataker og Alise Einmo tok ny rekord til tross for vått og glatt terreng.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 31.08.2020 kl 13:52

Søndag var det duket for årets «Vennafjellet Opp» hvor flere konkurrerte i å bestige det 4,7 km lange motbakkeløpet på kortest mulig tid. Løpet bestående av både konkurranseklasse og trimklasse begynner ved Mostadmark skytterbane og består av et variert terreng frem til målstreken ved toppen av fjellet. Hommelvikingen Ole Morten Flataker forteller om hvordan det var å vinne:

- Det var jo en opptur det. Jeg har vært med en del ganger nå og det var jo et slags testløp kan man si. At det ble ny løyperekord er jo en bonus. Jeg er veldig fornøyd med det, sier Flataker.

Saken fortsetter etter radiointervjuet med Ole Morten Flataker:

Flataker skapte stor spenning i løpets siste innspurt da han og konkurrenten kom side om side opp mot målstreken. Det endte med et spurtoppgjør Flataker kom seirende ut av.

- Jeg hadde håpet jeg skulle ta spurten når det først ble spurt. Han som jeg spurtet i mot hadde dratt på med ganske god fart tidligere i løpet, så jeg håpte han skulle begynne å bli litt sliten. Heldigvis hadde jeg mest å gi mot slutten, så da ble det et sekund, som jo er uvanlig jevnt i et motbakkeløp. Men det var godt å komme på riktig side av det sekundet, smiler han.

Dobbel løyperekord

På grunn av været og forholdene i løypa ble det på forhånd kommentert at vi mest sannsynlig ikke ville få noen ny rekord i årets løp. Terrenget ble beskrevet som både glatt og vått. Men på tross av dette klarte vinnerne i begge klasser å ta ny rekord.

Alise Einmo og Ole Morten Flataker mottar premie. Premieutdelingen ble hold på Mostadmark Skytterbane. Foto: Anette Fossmo

- Jeg tenkte på det. Jeg så ikke noe på klokken underveis, så jeg viste ikke hvordan vi lå an. Jeg lå egentlig mest bak å prøvde så godt jeg kunne og henge på i teten. Så gikk det jo i såpass god fart at det ble løyperekord, forklarer Flataker.

- Tidligere har jeg gått på en smell den siste km mot toppen, men i år så klarte jeg å holde farten hele veien. Så selv om det var veldig sleipt så ble det jo løyperekord, legger han til.

En annen, som i likhet med Flataker også kan smykke seg med både seier og ny løyperekord er Alise Einmo. Dette er andre året på rad hun vinner, men hun forteller at det er like gøy å vinne i år også:

- Det føles veldig bra. Man for jo se at man har gjort noe riktig og at treningen har fungert, smiler Einmo.

- Sammenlignet med i fjor så var løypa ganske mye glattere, og man måtte ta det mye mer med ro over plankene og slik. Så jeg trodde ikke det kom til å bli noe løyperekord. Det var litt overaskende, fortsetter hun.

- Det er alltid godt med løyperekord. Det var jeg som hadde den i fjor også, men det er godt å slå sin egen tid og få pers, avslutter hun.

Hør hele intervjuet med Alise Einmo her:

Ole Morten Flataker løp på 24.07 mens Alise Einmo kom inn i mål på 26.58.

Trimklassen: Fin måte å tilbringe tid sammen

I tillegg til å stille i konkurranseklassen kan man også stille i trimklassen. I sistnevnte er det ikke om å gjøre og komme inn på best mulig tid, men heller det å delta for turens skyld. Turkompanjongene Silje Larvik og May-Britt Skogen tok likeså godt med seg familien for å gå den 4,7 km lange toppturen og delta i trimklassen.

- Det har vært fint men også tungt. Jeg har hatt med guttene på fem og 12 år og det har vært veldig fint, forteller Silje Larvik.

- Det har håndtert løpet veldig bra. Jeg vil si at kanskje kondisen er bedre hos barna enn hos oss voksne. Men vi klarte det sammen, ler hun.

Hun får støtte av turkamerat May-Britt Skogen:

- Terrenget har vært tøft. Jeg er ikke vandt med å gå sånt, så det har vært tøft for meg. Men datteren på snart åtte har vært super. Hun har ikke klaget en eneste gang og når hun fikk vite at det var sjokolade på toppen ble farten litt større, smiler Skogen.

Datter Una Louise Kvål bekrefter at det var gøy å gå tur, men kanskje spesielt greit å komme på toppen og få sjokolade.

- Jeg vil si at det har vært en veldig fin tur. Det er en fin måte å tilbringe litt tid sammen på, sier Larvik.

- Fullstendig enig. Neste år skal junior på snart seks få være med. Det blir spennende da også, når det er hans første tur, avslutter Skogen.

Hør Larvik og Skogen fortelle om trimklassen her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...