Nea Radio

Dobbel kapasitet på løypekjøringa

To løypemaskiner vil føre til høyere kvalitet på løypene Røros tur- og løypeforening kjører opp. Foto: Røros Tur- og Løypeforening

En samarbeidsavtale med Røros E-verk gjør at Røros tur- og løypeforening kan kjøre med to løypemaskiner.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 22.01.2019 kl 20:29

– Vi har solgt den gamle løypemaskina til Røros E-verk, men vi får fortsatt bruke den. Så nå har vi to maskiner i bruk, forteller styreleder i Røros tur- og løypeforening, Knut Brathagen.

Finansieringen av den nye løypemaskina var egentlig avhengig av å selge den gamle. I helga ble det derimot kjørt med både den gamle og den nye maskina, takket være en samarbeidsavtale med Røros E-verk.

– De har også lovet å bidra med penger til drift, for det er klart at når man kjører med to maskiner, så blir det også økte kostnader, sier Brathagen.

Røros tur- og løypeforening kjører opp omtrent 100 kilometer med skiløyper i Røros. Foto: Marit Langseth

Samarbeidet har fått navnet «Ren Turglede», og er ifølge Arbeidets Rett første ledd i en plan for å utvikle «Ren Røros» som en felles betegnelse for en rekke aktiviteter, tilbud og prosjekter knyttet til Røros E-verk.

– Utgangspunktet for den strømmen vi produserer, er jo naturressursene og vannkraften på Røros. Så dette er også en måte vi kan betale tilbake til Røros-samfunnet på, sier administrerende direktør i Røros E-verk, Arnt Sollie, til avisa.

Å kunne kjøre med to maskiner betyr mye, forteller Brathagen.

– Det betyr at vi kan øke kapasiteten. Vi kan kjøre opp flere løyper, tidligere, bedre og oftere. Tidligere har det vært begrenset hva vi har rukket å kjøre opp med en maskin og en mann, sier han.

Han håper dette også kan bidra til at flere melder seg inn i Røros tur- og løypeforening.

– I og med at vi nå tilbyr et bedre produkt har vi et håp om at det vil generere flere medlemmer, som kan betale medlemskontigent. For løypene gjør seg ikke av seg selv.

Hør intervjuet med Knut Brathagen her:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...