ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Best Indoor Festival:

Blues in Hell nominert til prestisjepris

Kan vinne: Blues in Hell og Kjell Inge Fischer Brovoll kan vinne prisen for Best Indoor Festival under European Festival Awards i Januar. Foto: Anne Gundersen

I januar reiser en delegasjon fra Blues in Hell til Groningen i Nederland.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

European Festival Awards er høythengende for festivalarrangører over hele Europa. Denne uka fikk festivalsjef for Blues in Hell, Kjell Inge Fischer Brovoll, den gledelige nyheten at de er blant de endelige nominerte i kategorien Best Indoor Festival.

– Dette er fryktelig artig, sier Fischer Brovoll og forteller at Blues in Hell også har vært nominert før.

– Vi har aldri vunnet og såvidt jeg vet har heller aldri en blues- eller jazzfestival vunnet i noen kategori under European Festival Awards. Men det er skikkelig herlig å være på den såkalte shortlista i denne kategorien.

Saken fortsetter under lydfila:

Får ikke vite plassering

Det er 11. gang prisutdelingen foregår og over 350 000 stemmer har blitt avgitt til festivaler i totalt 14 kategorier.

– Med hånda på hjertet så tror jeg ikke at vi kommer til å vinne av den enkle grunn at en del av festivalene vi er nominert sammen med er lokalisert i mye mer folkerike land enn Norge. Det handler rett og slett om antall stemmer, så sånn er det bare. Han forteller at de nominerte ikke får vite hvilken plass de havnet i kåringen.

– Det er kun vinneren som annonseres. Så da kan jo alle vi andre innbille oss at vi ble nummer to, ler han.

Bransjetreff

Selve den høytidelige seremonien er viktig, men ikke altoverskyggende.

– Dette er et enormt arrangement og gir godt faglig påfyll. Det er en rekke forskjellige foredrag med tema som angår oss og ikke minst er det hundrevis av band som spiller små intimkonserter. Han forteller at også Blues in Hell har funnet artister de senere har booket i Groningen.

– Så på den måten er det et veldig nyttig arrangement å være tilstede på, enten man får pris eller ikke, avslutter Kjell Inge Fischer Brovoll.

Selve prisutdelingen foregår 15. januar 2020.

Nøkkelord

ANNONSE