Nea Radio

Disse tiltakene gjelder i Røros til 18. mai

Foto: Mufid Majnun/Unsplash

Fra fredag til og med mandag 17. mai må innbyggerne i Røros kommune forholde seg til enda strengere tiltak med tanke på smittevern.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sammen med kommuneoverlegen har kriseledelsen i Røros kommune vedtatt å innføre strenge smitteverntiltak på grunn av det pågående utbruddet i kommunene Os, Tolga, Alvdal og Tynset. Disse kommunen har mange smittede og smittesituasjonen er alvorlig og uavklart i regionen. Vedtaket er gjort etter klare anbefalinger fra Statsforvalterne i Innlandet og Trøndelag.

- Vi velger å gå inn med strenge tiltak nå for å unngå et stort og langvarig utbrudd med de konsekvenser en langvarig nedstenging vil ha, skriver kommunen på sine nettsider.

Følgende tiltak gjelder fra 14.05.21 klokken 19.00 til og med 17.05.21:

  • Alle arrangementer og private samlinger avlyses, både utendørs og innendørs. Dette gjelder også 17. mai-arrangementer.
  • Påbud om hjemmekontor der dette er praktisk mulig.
  • Kun disse virksomhetene kan holde åpne, alle andre stenges:

- Matbutikker inkludert kiosker helsekost og andre som i hovedsak selger matvarer
- Utsalgssteder for dyrefor og andre nødvendighetsartikler for kjæledyr og husdyr
- Salgsvirksomheter til landbruk og dyreproduksjon
- Apotek
- Bandasjister
- Optikere
- Vinmonopol
- Bensinstasjoner
- Lager og grossistdelen i byggevareforretninger som selger til håndverksvirksomheter og liknende
- Blomsterbutikker med fast utsalgssted
- Treningssenter, utstyrssentralen, bibliotek og ungdommens hus holder stengt.
- Kafeer og restauranter kan ha åpent for take-away. Hoteller har anledning til å servere egne gjester.

  • Påbud om bruk av munnbind innendørs på offentlig sted.
  • Det er ikke tilrådelig med reiser verken inn eller ut av regionen.
  • Vi ber også alle besøkende til våre to sykehjem om å følge gjeldene besøksregler. Det samme gjelder besøkende til omsorgsboliger.

Kommunen har et tett samarbeid med kommunene i regionen, for å samordne nødvendige tiltak.

- Som en felles bo- og arbeidsregion er det viktig at vi har de samme tiltakene. Nye felles tiltak for kommunene i regionen kan komme fra 16. mai.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...