Nea Radio

Stjørdal:

Disse koronareglene gjelder nå

Letter litt: Stjørdal går fra påbud til anmodning ved en rekke av de mest inngripende tiltakene.
På bildet: Kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen, kommunedirektør Tor Jakob Reitan, prosjektleder for appen Smittestopp, Terje Granum og ordfører Ivar Vigdenes. Foto: Skjermdump

Mange lettelser, men også ett nytt koronapåbud fra Stjørdal kommune

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Stjørdal kommune har følgende anmodninger, gjeldende fra og med torsdag 18. februar til og med onsdag 3. mars

· Unngå unødvendige reiser til - eller besøk fra - områder med påvist utbrudd av muterte virusvarianter som f eks Trondheim

· på generelt grunnlag bes du om å begrense unødige reiser som medfører nærkontakt med andre på tvers av kommunegrensene i Trondheimsregionen

· bruk hjemmekontor der hvor det er hensiktsmessig ut fra arbeidets art

· å være tilbakeholdne med private besøk

· når det gjelder idrett- og fritidsaktiviteter går kommunen tilbake til gjeldende nasjonale bestemmelser

· at treningssentre åpnes igjen for vanlig drift men det vises til bransjestandard og nasjonale bestemmelser for avstander og lignende

· kommunen går fra påbud til anmodning om å benytte munnbind i kollektivtrafikk, drosje, butikker, kjøpesenter, frisør, hudpleie, spisesteder og offentlig rom for øvrig. Dette gjelder ikke for barn under 12 år, eller for de som av medisinske eller andre årsaker ikke kan bruke munnbind

· når det gjelder skjenking går Stjørdal kommune over til nasjonale bestemmelser, skjenking er lov til klokka 24.00

· Stjørdal går fra påbud til anmodning om at alle serverings- og skjenkesteder registrerer alle enkeltkunder ved ankomst

· butikker, kjøpesentre og andre utsalgssteder skal sørge for at det ikke er flere tilstede i lokalene enn at det kan holdes minst en meters avstand. Tillatt antall kunder i lokalet skal beregnes ut fra størrelsen på lokalet. Det skal om nødvendig gjennomføres vakthold for å sikre at kravet etterkommes

· skoler, barnehager og institusjoner/ bosenter fortsetter på gult nivå som i dag

· kommunen oppfordrer sterkt til at alle laster ned smittestopp-appen

Følgende påbud innføres ved forskrift, gjeldende til og med 24. mars 2021:

Reisende som ankommer Trondheim lufthavn skal benytte munnbind fra de går av flyet til de forlater området til Avinor. Dette omfatter ankomstarealer, bagasjeutlevering og lignende. Reisende med flybussen fra Trondheim lufthavn skal bruke munnbind. Dette gjelder også på innendørs stasjonsområder. Plikten til å bruke munnbind gjelder ikke for barn under 12 år, eller personer som av helsemessige eller andre årsaker ikke kan bruke munnbind.

Vaksinesituasjonen

– Antallet vaksinerte vokser, ikke så raskt som ønsket men vi har god kapasitet til å sette også flere doser om vi får tilgang på det, sier ordfører Ivar Vigdenes.

Kommunedirektør Tor Jakob Reitan, kan formidle at det rapporteres om om god stemning blant de som til nå har blitt vaksinerte.

– Rundt 1400 stjørdalinger er vaksinerte. Av disse er rundt 300 helsepersonel, sier Reitan.

– 600 personer venter på dose to, og dette arbeidet går etter planen.

Han tør ikke spå når befolkningen i sin helhet er ferdig vaksinerte.

– Vi vet bare hvilket antall doser vi får to uker fram i tid. Enn så lenge får vi færre doser enn vi skulle ønske, men i følge Folkehelseinstituttet vil vi få større mengder fra april og utover.

Han mener Stjørdal kan være ferdige med vaksineringen innen sommeren.

– Det ser bra ut, men alt er avhengig av om vi får leveransene vi skal ha, sier Tor Jakob Reitan.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...