Nea Radio

Bompengeprosjektet:

Digitalt folkemøte om Fylkesvei 30

Det har stadig gått ras i Svølgja. Arkivfoto: Per Magne Moan

FV 30 har i mange år vært en trafikkmessig utfordring blant anna på grunn av områder med sten og is-skred. I denne uka arrangerer Trøndelag fylkeskommune et digitalt folkemøte der de inviterer alle trafikanter til å delta.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 08.06.2021 kl 14:16

I Trøndelag går Fylkesvei 30 fra Støren i Midtre Gauldal kommune, videre opp gjennom Holtålen, før den ender opp like sør for Røros, og fortsetter videre nedover Østerdalen.

Seniorrådgiver Rannveig Skansen fra Trøndelag fylkeskommune

Seniorrådgiver Rannveig Skansen fra Trøndelag fylkeskommune forteller at de i møtet vil orientere om planarbeidet i prosjektet og at det blir mulig for alle trafikanter å stille spørsmål både i forkant og underveis i møtet. På grunn av korona-situasjonen blir dette møtet erstattet med det tradisjonelle «folkemøtet.»

Lokalt initiativ

Prosjektet «Rute 30» starta som et lokalt initiativ for flere år siden med det mål å få utbedra veien, men ingen store grep ble igangsatt.

Hva er status i dag?

- Nå er fylkeskommunen i gang med den formelle prosessen ved å lage et bompengeprosjekt som er forankra i et politisk ønske der en blant annet vurderer trafikksikkerheten. Det er igangsatt et regulerings planarbeid, særlig mellom Støren og Singsås, der det er seks delområder det jobbes med. Behovet er stort på strekningen da det er lange og kronglete veier med små og store utfordringer. I forprosjektet har vi prioritert det som vi tror vil være mest til nytte for trafikanten.

Nasjonal Transportplan?

Hva skal få til for å få en liten fylkesvei med i «det store gilde» Nasjonal transportplan?

- Her må nok våre politikere være flink til å synliggjøre et stort og rungende behov og være enige om at prosjektene har både nasjonal og regional verdi. Både politikere og administrasjon har jobbet med å få alternative midler inn i prosjektet.

Deltagelse i møtet?

Det er flere innganger til å delta på møtet. På fylkeskommunens FB-side kan en gå inn på arrangementer og melde seg på der, i tillegg er det også mulighet på Trøndelag fylkeskommune sin hjemmeside. På forsiden der finner du kalender og arrangementet «Digitalt folkemøte om fylkesveg 30 mellom Støren og Røros.»

- Send gjerne inn spørsmål på forhånd, men folk kan også stille spørsmål i en chat underveis i møtet, avslutter seniorrådgiver Rannveig Skansen ved Seksjon Strategi og utvikling veg hos Trøndelag Fylkeskommune.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...