Annonse
Nea Radio

Politiet:

– Endelig en helt vanlig lørdagskveld!

Dårlig vær: Det var forholdsvis skrint med folk under festlighetene på torget i Trondheim søndag ettermiddag. Likevel, det meldes om at publikum allerede har begynt å stimle sammen foran scenen der Åge Aleksandersen skal holde konsert søndag kveld. Foto: Karin Jegtvik

Politiet melder om at helgestemningen i Trondheim nå er tilbake til det som var normalt før pandemien.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Lørdag gikk startskuddet for en tre uker lang folkefest i Trondheim, en fest som skal feire enden på pandemien.

– Det har vært mye folk i byen, både på dagtid for å handle og også på kveld på utestedene, sier operasjonsleder ved Trøndelag politidistrikt, Trond Volden.

Han kan fortelle at politiet nå er tilbake til samme oppdragsmengde og type som før pandemien.

– Når mye folk samles og det drikkes alkohol, så blir det litt mer ordensforstyrrelser og voldsbruk. Men til tross for det, så kan patruljene fortelle om god stemning og glade mennesker i byens gater.

Snart Åge

I skrivende stund er det like før konserten med Åge Aleksandersen sparkes i gang på torget, og det meldes om at publikum allerede har begynt å stille seg opp ved scenen. Det har derimot vært mindre folk tidligere i dag, søndag, noe som kan skyldes dårlig vær.

Volden forteller at også lovens lange arm kjenner at det er godt å komme tilbake til normalen.

– Det er det, selv om vi nå får mer å gjøre. Under pandemien har vi hatt en annen type oppdrag. Det har stort sett dreiet seg om det som foregår innenfor husets fire vegger, og ikke det som skjer på byens utesteder. Det har rett og slett vært en helt vanlig lørdagskveld i Trondheim, og det i seg selv føles ganske så godt.

Volden innrømmer at han har tenkt på mulighetene for nye oppblomstringer og om det kan bli nødvendig med nye, lokale nedstengninger.

– Det er jo fremdeles smitte i samfunnet. Forskjellen er vel at en ikke blir like syk om man er vaksinert. Men dette er FHI sitt bord, og ikke mitt, avslutter Trond Volden.

Nøkkelord

Annonse