Nea Radio

Begynner å få kontroll igjen på Stjørdal:

– Dette viser hvor fort det kan gå riktig galt

Vis aktsomhet: Kommuneoverlege i Værnesregionen, Leif Edvard Muruvik Vonen, maner til største forsiktighet før jul. Foto: Anne Gundersen

Smittevernoverlege i Værnesregionen, Leif Edvard Muruvik Vonen, maner til ekstrem forsiktighet før jul.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Etter noen intense dager med smittesporing, begynner man tirsdag å få kontroll på situasjonen i Stjørdal.

– Et eksempel er Stokkan ungdomsskole. Der hadde man planlagt å ta i bruk hjemmeskole, men nå vet vi at den personen man antok var smittet ikke var smittet likevel. Dermed ungår vi dette, sier smittevernoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen.

Han mener at situasjonen den siste tida viser hvor fort det kan gå om en situasjon kommer utav kontroll.

– Enkelte variasjoner av viruset går veldig fort fra person til person. Det er det vi har sett litt av i Stjørdal i det siste. En blir ikke like syk av denne variasjonen, men den smitter veldig raskt.

På Kvislabakken skole har man fått svar på de fleste prøvene.

– Det gjenstår noen prøvesvar før vi vet helt sikkert, men det ser ut for at situasjonen er begrenset også her.

Alvorlige lovbrudd

Vonen vakte oppsikt over hele landet da han tidligere i år anmeldte en person som hadde brutt karantenebestemmelsene etter et besøk på Storlien.

– Det er bedre aksept for at det å bryte smittevernsbestemmelsene er alvorlige lovbrudd det slås ned på, sier han og nevner saken om drosjesjåføren som kjørte kunder etter å ha fått påvist Covid-19 som eksempel.

– Det er viktig å si at vi enda ikke vet med sikkerhet om dette skyldes en misforståelse, eller om det ble gjort med hensikt. Dersom det er gjort med hensikt, er det svært alvorlig.

Musevisa

Leif Vonen tror at den eldre delen av befolkningen muligens har litt større problemer med å ta innover seg at smittefaren er reell.

– Det nærmer seg jul og folk har lyst til å kose seg. Men det er faktisk så alvorlig at du kan velge. Enten velger du en hyggekveld med venner i kveld, eller så velger du å være sammen med dem du er glad i på julaften. Så alvorlig kan det faktisk være, mener han.

– Så er det sånn at om ingen går i fella, men passer seg for den, kan alle sammen snart få feire jul igjen, smiler Vonen.

– Men husk at du kan styre unna den fella om du vil. Pandemien tar ikke ferie.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...