Nea Radio

Korona:

Dette skjer når du ankommer Værnes fra utlandet:

Ekstraordinært formannskapsmøte søndag

Karantenesikring: Nå er mottaksaparatet på plass ved Trondheim lufthavn Værnes. Foto: Arkiv

Nå er retningslinjene på plass for mottak av personer som kommer fra utlandet. Med hva med flypersonell? Og hvordan er det med hotellene?

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det er nå etablert rutiner for hvordan passasjerer som ankommer Trondheim lufthavn Værnes fra utlandet blir tatt imot.

– Vi har satt sammen helseteam som har ansvaret for dette, sier etatsleder omsorg, Hans Fredrik Selvaag, under et ekstraordinært møte i formannskapet i Stjørdal søndag ettermiddag.

– Medlemmer av teamet går ombord i fly og informerer passasjerene før de får gå ut. Dette skjer på norsk og engelsk og eventuelt andre språk.

Videre blir det vurdert om du har symptomer.

– Dersom det er tilfelle blir du tatt med til et eget og egnet rom hvor helsetilstanden din blir vurdert. Dersom du har egen bil eller blir hentet, så får du dra. Om du ikke har mulighet til å komme deg hjem selv, blir ambulanse rekvirert til dette formålet. Dersom du har behov for å bli innlagt på sykehus, så besørger ambulanse transport også her, forklarte Selvaag.

Men hva med flypersonell?

Det var Nelly Lian som spurte ledergruppa hvilke regler som gjelder flypersonell og hvorvidt det fantes unntak fra karantenereglene for denne gruppen. Det måtte administrasjonen erkjenne at de ikke kjente til.

– Dette vil bli undersøkt med Avinor så snart som mulig, sier Selvaag.

– Her bør det være stålkontroll. Man er ikke mindre smittsom fordi om man bærer uniform, sier Lian til Nea Radio.

Hotellene da?

– Espen Myhr Grandalsmo (Rødt) stilte spørsmål ved situasjonen på hotellene.

– Jeg kjenner til at det til nå ikke har vært noe system på plass for ivareta karantenen her. Det vært fritt fram for å sjekke inn på hotellene etter at man har ankommet Værnes fra utlandet, sa Grandalsmo, som som sier i en kommentar til Nea Radio at han er glad for å høre at det nå er etablert mottaksteam på flyplassen.

– Det er jo lite hensiktsmessig at man har kunnet bevege seg rundt i flere dager før karantenen i praksis trer i kraft. Men nå er dette heldigvis tatt hånd om.

– Dette er blant problemstillingene som har vært sentrale gjennom hele helgen, sier ordfører Ivar Vigdenes, som ikke kan få berømmet innsatsen fra administrasjonen og andre ansatte nok.

– Folk jobber døgnet rundt og løser de oppgavene som nå må løses. Det er rett og slett imponerende, mener ordføreren.

Stengt

Under møtet informerte de forskjellige etatlederne om progresjonen i arbeidet med å følge opp vedtakene som først ble gjort i formannskapet og senere også i regjeringens rettningslinjer. Slik det er per i dag, er Stjørdal i det store og hele stengt. Mange store og mindre oppgaver må løses, men kommunen er på god vei.

– Det mobiliseres i formidabel grad og prosessen virker å gå etter planen, konkluderer Ivar Vigdenes.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...