Nea Radio

Fritt skolevalg:

- Dette må fylkene få bestemme selv

Reagerer: Rektor ved Ole Vig VGS, Arild Ofstad har ingen særlig tro på kunnskapsminister Guri Heggems ønske om å innføre fritt skolevalg. Foto: Runar Kjøsen

Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter at kunnskapsminister Guri Melby opplyste at regjeringen ønsker å innføre fritt skolevalg.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 27.11.2020 kl 12:41

– Jeg tenker at det å innføre fritt skolevalg på nasjonalt nivå ikke er det beste. Dette må fylkeskommunene få lov til å bestemme selv.

Det sier rektor ved Ole Vig videregående skole på Stjørdal, Arild Ofstad. Samtidig peker han på at forskjellene kan være store rundt om i landet. Han mener at modellen som brukes i Trøndelag fungerer godt, og at det er en god løsning at elevene får gå på sine nærskoler.

Frykter at linjer forsvinner

– Dersom det blir slik, så er det alltids elever som vil inn til Trondheim. Det kan være kritisk for skolene ute i distriktene som er avhengige av elevene de har for at linjene skal bestå, sier han.

Han forteller også at arbeidsgivere ute i distriktene ofte ønsker seg arbeidskraft med lokal forankring, og at denne tilhørigheten vil formes mye i løpet av de årene elevene går på videregående.

– Hvis elevene da forsvinner inn til byen, ser nok mange arbeidsgivere at de kan miste verdifull arbeidskraft, sier Ofstad.

Han påpeker avslutningsvis at en løsning med fritt skolevalg og karakterbasert opptak vil gi gode valgmuligheter for noen elever. For andre kan mulighetene reduseres, og de kan bli tvunget til å flytte på seg uten å ønske dette.

– Det kan føre til ulike ting, litt avhegig av hvem du er, hvilket hjem du kommer fra og hvor du bor, avslutter han.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...