Annonse
Nea Radio

Brødrene Stuevold fikk Malvik kommunes kulturpris

– Dette kom overraskende!

På livet løs: Turid oppdager en dødsannonse med akkurat samme navn som Bjarne. «Enn å få opplev nåkka sånt? Nesten som å vinn i Lotto, forstår du!» Fra revyen Sjalabais som ble satt opp i mars 2019. Foto: Eva Lundemo/Malviknytt.no

Mange vil si at det var på tide, men for Bjørn og Trygve Stuevold kom det som en overraskelse at nå mottar Malvik kommunes kulturpris for 2019.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Det er det skrevne ord som aller mest preger innsatsen Bjørn og Trygve Stuevold har gjort for kulturlivet i Malvik. Og så revy, da.

– Dette hadde jeg overhode ikke regnet med, sier Trygve Stuvevold etter at det ble kjent at han og broren Bjørn mottar Malvik kommunes kulturpris for 2019. De tilstår at humor, det er noe som ligger i familien.

– Kanskje særlig på morssida. Der hadde vi for eksempel onkel Enevold som var veldig glad i barn. Jeg husker at han løftet oss opp og bar oss rund og lærte oss å lugge folk, ler han.

Saken fortsetter under lydklippet

Bjørn og Trygve Stuevold
Foto: Anne Gundersen

Lang og viktig innsats

I juryens begrunnelse heter det at brødrene får prisen for sin mangeårige innsats for kulturlivet i kommunen, både sammen og hver for seg. Det opplyses også at et enstemmig formannskap står bak avgjørelsen.

– Det gjør det naturligvis ekstra stas, sier Bjørn som sammen med broren kanskje er særlig kjent for karakterene Turid og Bjarne, ekteparet som har et helt eget syn på det meste. På spørsmål om disse to er hentet fra virkeligheten, tør ikke Bjørn svare bekreftende.

– Nei det kan jeg ikke, da vil jo alle vi kjenner begynne å lure på om det gjelder dem. Men det er nok slik at alle har en Turid eller Bjarne i familien.

Blomstrende miljø

Begge blad Stuevold mener at Malvik i aller høyeste grad er en revykommune.

– Du skal ikke bevege deg langt før du snubler over et revylag, forteller Bjørn og forklarer videre at Hommelvikrevyen er sterkt forankret i Arbeiderbevegelsen.

– Denne ble liggende død i noen år, og da vi var med å starte Saksvikrevyen mot 90-tallet, skal dette ha bidratt til at Hommelvik tok opp tråden igjen, og det til gangs, supplerer Trygve. De nevner også Mostadmarkrevyen, Nonstadlaget og Kvitter fra Knotten som deler av den sterke revytradisjonen i kommunen.

– En kan trygt si at revy er noe som står veldig sterkt i Malvik.

Inspirerende

De humoristiske brødrene mener at det å motta en utmerkelse som Kulturprisen, er inspirerende.

– Jeg er både stolt og glad over å ha fått prisen, sier Bjørn. Trygve viser til alle tilbakemeldingene og gratulasjonen de har fått.

– Det har virkelig vært overveldende og omfanget har overrasket meg. Dette er en sterk motivasjon for å fortsette det kreative virket videre.

Malvik kommunes kulturpris for 2019 blir utdelt 6. desember under en julelunsj i regi av Malvik kommune. Lunsjen er et arrangement for frivillige lag og organisasjoner.

Nøkkelord