Nea Radio

Brødrene Stuevold fikk Malvik kommunes kulturpris

– Dette kom overraskende!

På livet løs: Turid oppdager en dødsannonse med akkurat samme navn som Bjarne. «Enn å få opplev nåkka sånt? Nesten som å vinn i Lotto, forstår du!» Fra revyen Sjalabais som ble satt opp i mars 2019. Foto: Eva Lundemo/Malviknytt.no

Mange vil si at det var på tide, men for Bjørn og Trygve Stuevold kom det som en overraskelse at nå mottar Malvik kommunes kulturpris for 2019.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det er det skrevne ord som aller mest preger innsatsen Bjørn og Trygve Stuevold har gjort for kulturlivet i Malvik. Og så revy, da.

– Dette hadde jeg overhode ikke regnet med, sier Trygve Stuvevold etter at det ble kjent at han og broren Bjørn mottar Malvik kommunes kulturpris for 2019. De tilstår at humor, det er noe som ligger i familien.

– Kanskje særlig på morssida. Der hadde vi for eksempel onkel Enevold som var veldig glad i barn. Jeg husker at han løftet oss opp og bar oss rund og lærte oss å lugge folk, ler han.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Lang og viktig innsats

I juryens begrunnelse heter det at brødrene får prisen for sin mangeårige innsats for kulturlivet i kommunen, både sammen og hver for seg. Det opplyses også at et enstemmig formannskap står bak avgjørelsen.

– Det gjør det naturligvis ekstra stas, sier Bjørn som sammen med broren kanskje er særlig kjent for karakterene Turid og Bjarne, ekteparet som har et helt eget syn på det meste. På spørsmål om disse to er hentet fra virkeligheten, tør ikke Bjørn svare bekreftende.

– Nei det kan jeg ikke, da vil jo alle vi kjenner begynne å lure på om det gjelder dem. Men det er nok slik at alle har en Turid eller Bjarne i familien.

Blomstrende miljø

Begge blad Stuevold mener at Malvik i aller høyeste grad er en revykommune.

– Du skal ikke bevege deg langt før du snubler over et revylag, forteller Bjørn og forklarer videre at Hommelvikrevyen er sterkt forankret i Arbeiderbevegelsen.

– Denne ble liggende død i noen år, og da vi var med å starte Saksvikrevyen mot 90-tallet, skal dette ha bidratt til at Hommelvik tok opp tråden igjen, og det til gangs, supplerer Trygve. De nevner også Mostadmarkrevyen, Nonstadlaget og Kvitter fra Knotten som deler av den sterke revytradisjonen i kommunen.

– En kan trygt si at revy er noe som står veldig sterkt i Malvik.

Inspirerende

De humoristiske brødrene mener at det å motta en utmerkelse som Kulturprisen, er inspirerende.

– Jeg er både stolt og glad over å ha fått prisen, sier Bjørn. Trygve viser til alle tilbakemeldingene og gratulasjonen de har fått.

– Det har virkelig vært overveldende og omfanget har overrasket meg. Dette er en sterk motivasjon for å fortsette det kreative virket videre.

Malvik kommunes kulturpris for 2019 blir utdelt 6. desember under en julelunsj i regi av Malvik kommune. Lunsjen er et arrangement for frivillige lag og organisasjoner.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...