Nea Radio

Kommuneoverlegen om bakteriene i drikkevannet:

– Dette finner vi ut av raskt

Raske svar: Kommunelege i Værnesregionen, Leif Edvard Muruvik Vonen, mener at svarene på om det er bakterier i drikkevannet vil foreligge raskt. Foto: Anne Gundersen

Det pågår et intenst testarbeid for å finne ut om bakteriefunnet i drikkevannet i Stjørdal er reelt.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det var under en rutinekontroll tirsdag at det ble oppdaget koliforme bakterier i en av prøvene fra en drikkevannskilde i Stjørdal.

– Dette er bakterier som stammer fra mage- og tarmkanalen fra dyr eller mennesker, sier kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen.

– Vi gjør raske undersøkelser nå for å finne ut om dette er reelt eller om det er veldig lokalt. Det var bare en av prøvene som slo ut, men vi tar ingen sjanser. Derfor har vi valgt å kommunisere dette bredt ut. Så får vi heller luke bort omfanget dersom det skal vise seg at dette er et begrenset utbrudd.

Magesymptomer

Symptomene en skal være på vakt overfor er diare og magesmerter.

– Det kan være ubehagelig, men det er svært usannsynlig at det vil være farlig, mener Vonen.

– Dette er bakterier vi ikke skal ha i drikkevann og det er derfor vi nå reagerer raskt.

Til de endelige svarene foreligger, må 20 000 stjørdalinger koke drikkevannet.

Hør Leif Edvard Muruvik Vonen om bakteriefunnet i avspilleren under:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...