Nea Radio

– Dette er stort for Røros Slakteri

Avtalen mellom Røros Slakteri AS og Fatland AS ble undertegnet på Grillhuset i Kjerkgata. F.v.: styreleder i Røros Slakteri AS, Roar Eckermann, daglig leder i Røros slakteri AS, Kjell Ove Oftedal, og konsernsjef i Fatland AS, Terje Wester. Foto: Marit Langseth

Tirsdag ble samarbeidsavtalen undertegnet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 18.09.2018 kl 20:13

– Vi ser for oss at denne avtalen vil utgjøre over en milliard kroner i omsetning i løpet av de neste ti årene, totalt sett, forteller daglig leder i Røros slakteri AS, Kjell Ove Oftedal.

På Grillhuset i Kjerkgata signerte han tirsdag en ti års samarbeidsavtale med kjøttbedriften Fatland AS, som trer i kraft fra nyttår. Avtalen innebærer at Fatland kjøper all kjøtt Røros Slakteri ikke har bruk for selv.

– Det er stort for Røros Slakteri å få en slik forutsigbarhet, og en stor samarbeidsavtale med en aktør som jeg synes er veldig flink, og som jeg ser opp til, sier Oftedal.

Omsetter for over 4,5 milliarder

Fatland AS er Norges største private kjøttbedrift. Konsernet har 600 ansatte og omsetter for over 4,5 milliarder kroner.

– Vi har samarbeidet med Røros slakteri tidligere, og vi har samarbeid med andre private slakteri som er råvareleverandører til oss. Vi har behov for mye råvarer, selv om vi på våre egne tre slakteri slakter nesten 20 prosent av norsk produksjon, forteller konsernsjef i Fatland AS, Terje Wester.

Samarbeidsavtalen innebærer at slakt fra bønder som leverer til Røros slakteri AS får tilgang til Fatland-konsernets salgskanaler og salgsapparat.

Fatland er allerede i dag storleverandør til butikkjedene Coop og Norgesgruppen, industribedrifter, slakterbutikker, restauranter og storkjøkken.

– Vi er godt fornøyd med avtalen som sikrer oss enda større tilgang på norske kjøttråvarer, i et marked der forbrukerne er stadig mer opptatt av norsk kvalitetsmat.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Både Røros Slakteri og Fatland er opptatt av å styrke lokalmatproduksjonen, forteller de. Foto: Marit Langseth

Gir Røros slakteri mulighet til å vokse

Oftedal forteller at avtalen gir dem en mulighet til å vokse videre.

– Vi inngikk denne avtalen først og fremst fordi vi ønsker en sikkerhet for våre bønder. Det å vite at vi får solgt det vi slakter og at bøndene får pengene sine, er veldig viktig, sier han og fortsetter:

– I tillegg har vi noen ambisjoner om å vokse videre. Skal vi gjøre det, må vi ha noen avtalepartnere som har en størrelse og som faktisk kan ta imot den veksten vi planlegger. Derfor velger vi å gå inn i et samarbeid med Fatland.

Røros Slakteri har planlagt en vekst på åtte prosent i året, i årene som kommer.

– Og det tror jeg vi skal klare. Det forutsetter selvfølgelig at vi kommer oss inn i et nytt slakteri, men denne avtalen gir oss en mulighet til å nå de målene vi har satt oss.

Hør intervjuet med Wester og Oftedal her:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...