Nea Radio

Europaligaen:

Dette er Rosenborgs siste hinder

Rosenborgs siste steg: PSV Eindhoven er Rosenborgs siste steg før et eventuelt gruppespill i Europaligaen. Foto: PSV

Torsdag kveld skal Rosenborg bryne seg på det aller siste kvalifiseringssteget før et eventuelt gruppespill i Europaligaen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 29.09.2020 kl 13:28

Om de går seirende ut av denne matchen venter trekning til gruppespill på fredag og videre spill i Europa utover senhøsten.

Det siste hinderet er nederlandske PSV Eindhoven hjemme på Lerkendal, en klubb som ble stiftet tilbake i 1913. Fire år tidligere enn Rosenborg. PSV regnes som en av de tre store klubbene i Nederland, sammen med Ajax og Feyenoord.

Gode meritter

PSVs hittil beste periode fant sted mellom 1986 og 1992. 25. mai 1988 vant laget Mesterligaen da de slo Benfica i finalen, og ble i denne perioden også nederlandsk mester seks ganger. Belgieren Eric Gerets var i denne tiden en nøkkelspiller for PSV.

I 2004/2005 kom PSV til semifinalen i Mesterligaen, hvor de møtte AC Milan. En kamp de tapte på bortemål til tross for at de vant 3–1 hjemme. Dette året vant klubben det nederlandske seriemesterskapet for attende gang, en serie de har vunnet 24 ganger. Sist i 2018.

På hjemmebane: Lerkendal er stedet, når PSV Eindhoven er Rosenborgs siste hinder før et eventuelt gruppespill i Europaligaen. Foto: Joakim Halvorsen

Mange nordmenn sitt beste minne om klubben er fra 1997, da de sensasjonelt ble utslått av UEFA-cupen av Brann.

Rosenborg har møtt PSV fire ganger tidligere. I 2004 møttes de i Champions League. Rosenborg tapte de to kampene 3-1 tilsammen. Det endte også med tap i fjorårets Europaliga, da kunne nederlenderne ta med seg en tremålsseier etter oppgjørene mot trønderne, og hele 5-2 sammenlagt.

Så får man vente i spenning, og se om Rosenborgs siste hinder før årets gruppespill blir for tøft.

Kampen spilles på Lerkendal torsdag 1. oktober, klokken 19.00.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...