ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Europaligaen:

Dette er Rosenborgs siste hinder

Rosenborgs siste steg: PSV Eindhoven er Rosenborgs siste steg før et eventuelt gruppespill i Europaligaen. Foto: PSV

Torsdag kveld skal Rosenborg bryne seg på det aller siste kvalifiseringssteget før et eventuelt gruppespill i Europaligaen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 29.09.2020 kl 13:28

ANNONSE
Annonse

Om de går seirende ut av denne matchen venter trekning til gruppespill på fredag og videre spill i Europa utover senhøsten.

Det siste hinderet er nederlandske PSV Eindhoven hjemme på Lerkendal, en klubb som ble stiftet tilbake i 1913. Fire år tidligere enn Rosenborg. PSV regnes som en av de tre store klubbene i Nederland, sammen med Ajax og Feyenoord.

Gode meritter

PSVs hittil beste periode fant sted mellom 1986 og 1992. 25. mai 1988 vant laget Mesterligaen da de slo Benfica i finalen, og ble i denne perioden også nederlandsk mester seks ganger. Belgieren Eric Gerets var i denne tiden en nøkkelspiller for PSV.

I 2004/2005 kom PSV til semifinalen i Mesterligaen, hvor de møtte AC Milan. En kamp de tapte på bortemål til tross for at de vant 3–1 hjemme. Dette året vant klubben det nederlandske seriemesterskapet for attende gang, en serie de har vunnet 24 ganger. Sist i 2018.

På hjemmebane: Lerkendal er stedet, når PSV Eindhoven er Rosenborgs siste hinder før et eventuelt gruppespill i Europaligaen. Foto: Joakim Halvorsen

Mange nordmenn sitt beste minne om klubben er fra 1997, da de sensasjonelt ble utslått av UEFA-cupen av Brann.

Rosenborg har møtt PSV fire ganger tidligere. I 2004 møttes de i Champions League. Rosenborg tapte de to kampene 3-1 tilsammen. Det endte også med tap i fjorårets Europaliga, da kunne nederlenderne ta med seg en tremålsseier etter oppgjørene mot trønderne, og hele 5-2 sammenlagt.

Så får man vente i spenning, og se om Rosenborgs siste hinder før årets gruppespill blir for tøft.

Kampen spilles på Lerkendal torsdag 1. oktober, klokken 19.00.

ANNONSE