Nea Radio

Joint Battery Initiative:

– Dette er nyttig, uansett hva utfallet blir

Utvidelsesmulighet: I dette området ved Lauvtjønna på Sveberg har Malvik kommune mulighet til å utvide til 1000 DA regulert areal, for å imøtekomme kravet fra Joint Battery Initiative. Foto: Skjermdump Malvik kommune

Ordføreren mener at alt arbeidet som er lagt ned i søknadsprosessen er viktig for å vise fram hva Malvik har å by på.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 03.02.2021 kl 19:25

Over 80 norske kommuner har søkt om å bli lokasjon for den nye, grønne batterifabrikken som går under navnet Joint Battery Initiative. Det er Panasonic, Hydro og Equinor som står bak initiativet og prosjektet vil gi hele 2000 arbeidsplasser.

– Det blir spennende å se om vi når opp til første runde, sier ordfører Trond Hoseth.

I første omgang skal nemlig 10 til 15 kandidater plukkes ut, før det i juni blir presentert tre finalister.

– Dersom vi går videre i første runde, vil arbeidet med søknaden intensiveres. Da må vi ned på detaljnivå.

Dersom kommunen skulle være så heldig å komme med i siste runde, vil det representere enda mer jobb.

– Det vil være krevende. Men det er også en utmerket måte å få vist oss fram på. Det er mange store prosjekter som kan passe i Malvik, og det å være med på denne prosessen er på mange måter å gjøre en enda grundigere jobb enn vi har gjort tidligere på dette området.

Saken fortsetter under bildet:

Ordfører i Malvik, Trond Hoseth. Foto: Anne Gundersen

Landbruk og fritid

Hoseth mener det skal godt gjøres å tangere Malviks mulighet til å bygge ut de 1000 DA som kreves uten at det går ut over landbruk eller fritidsområder.

– Dette mener vi er en av våre store fordeler.

Særlig fritidsområdet fra Stavsjøen og innover, er populært og viktig å ta vare på.

– Vi tror faktisk infrastrukturen dette prosjektet ville kunne føre med seg, vil bidra til å gjøre området som brukes til friluftsliv enda mer tilgjengelig.

Regionalt prosjekt

Hoseth mener at uansett hvor fabrikken ender opp med å bli plassert, så vil en kommune alene slite med å skaffe tilveie en arbeidsstyrke på 2000 mennesker, kun fra egne postnummer.

– Jeg håper naturligvis at Joint Battery Initiative ser verdien av å legge denne fabrikken til Malvik. Men om så ikke skulle skje, må vi håpe at den kommer til regionen. Det vil få svært stor betydning både når det gjelder arbeidsplasser, synergieffekter og utvikling for mange kommuner.

Hør intervjuet med Trond Hoseth i avspilleren under:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...