Nea Radio

Mener media skaper støy:

– Dette er korona, ikke svartedauen

Oversikt: Malvik har ikke hatt smittetilfeller på over to uker. På bildet: ordfører Trond Hoseth (tv) og kommuneoverlege Realf Ording Helgesen. Foto: Skjermdump

Det muterte viruset får uforholdsmessig stor oppmerksomhet, ifølge kommuneoverlegen i Malvik.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 16.02.2021 kl 13:02

Malvik har en oversiktlig situasjon med mer enn to uker uten registrerte smittetilfeller.

– Jeg vil si at hele regionen har lite til ingen smitte. Det er snakk om 20-talls i uka og da i all hovedsak i Trondheim, sier kommuneoverlege i Malvik, Realf Ording Helgesen, under formannskapsmøtet tirsdag.

Jobber sammen

Trondheimsregionen jobber sammen om å se på hvilke tiltak som til en hver tid er påkrevd.

– Akkurat nå ser vi at det lettes litt på tiltakene. Det har nok vært en tendens til at enkelte kommuner har reagert litt sterkt på det vi må se på som et mindre utbrudd av muterte virusvarianter. Vi har hatt møte i dag om å justere tiltaksnivået noe, sier Helgesen.

Mediastøy

Kommuneoverlegen mener videre at media skaper unødig støy rundt de muterte virusvariantene.

– Dette får svært mye oppmerksomhet og et enkelt smittetilfelle presenteres som total krise. Om vi går noen måneder tilbake, så ser vi at det skulle ganske store utbrudd til før denne type mediadekning var aktuelt. Det er fortsatt koronaviruset det er snakk om og ikke svartedauen.

Venter vaksiner

Realf Ording Helgesen understreker likevel at dette langt fra er over.

– Vi må fortsatt ta dette på største alvor. Dessverre er det slik at det er en ujevn tilgang på vaksiner.

Han forteller at i uke 8, altså neste uke, blir ingen vaksinerte i Malvik kommune.

– Ingen mister revaksineringen. Men når det kommer til nye vaksiner, så er status nå at vi ikke får tilsendt noe i neste uke.

Likevel er det håp om at tilgangen vil øke.

– I følge FHI, har det nå kommet større forsendelser til Norge fra flere av vaksineprodusentene. Det kan ta litt tid før vi ser effekten av det, men når vi kommer et stykke ut i mars bør det begynne å bli bedre tilgang på vaksiner.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...